Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek 8. 9. 2022 (huje poškodovana kolesarka, padel s strehe in se huje poškodoval,…)


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 242 klicev občanov. 71 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih zadev in tujcev, 28 s področja prometne varnosti in 18 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa policisti poročajo o prometni nesreči v kateri se je hudo poškodovala kolesarka, o dveh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in o petih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so štirikrat ukrepali v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

Na območju Policijske postaje Rogaška Slatina so obravnavali štiri ilegalne prehode državne meje.

V nadaljevanju o podrobnostih.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli 18. ure obravnavali v Dobrovljah, na območju Policijske postaje Žalec, kjer je pri vožnji po klancu navzdol, v smeri Letuša, 56-letna kolesarka zapeljala na bankino, izgubila oblast nad kolesom in padla. Pri padcu se je hudo poškodovala.

V dopoldanskih urah so v Mislinjski Dobravi obravnavali nesrečo pri delu. 26-letni delavec je med pleskanjem kovinskega dela ob dimniku, padel s strehe, z višine približno petih metrov in se hudo poškodoval. V omenjenem primeru policisti zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev nevarnosti pri gradbenih dejavnostih.

Danes, okoli treh zjutraj, so bili obveščeni o vlomu v trafiko v Slovenskih Konjicah. Storilec je ukradel več cigaret, škodo je lastnici povzročil tudi s poškodovanjem vrat.

M.T./PU Celje