Poročilo Policijske uprave Celje: četrtek, 9. 4. 2020 (tovornjakar z 2,6 promila, po AC z 241 km/h, na prehodu zbil kolesarko)

09. 04. 2020 20:00

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 298 klicev občanov. V 76 primerih je šlo za interventne dogodke.

Vožnja pod vplivom alkohola

Sinoči, okoli 21. ure, je občan obvestil, da v bližini Vranskega, v smeri proti Celju, nezanesljivo vozi voznik tovornega vozila s priklopnikom. Z 41-letnim ukrajinskim voznikom so policisti postopek izvedli na avtocestnem počivališču Lopata. Voznik je imel v krvi 2,6 promila alkohola. Voznika so pridržali in ga danes privedli na sodišče. Sodnica mu je izrekla globo v višini 1.200 € in prepoved vožnje na območju Slovenije. Občanu, ki je policiste obvestil, se za klic zahvaljujejo.

Na avtocesti vozil 241 km/h

Policisti Postaje prometne Celje so včeraj popoldne na avtocesti A1, izven naselja Dramlje, pri izvajanju meritev hitrosti, izmerili hitrost voznika osebnega avtomobila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Mariboru. Voznik
je vozil 241 kilometrov na uro. Za kršitev so mu izrekli 1.200 € globe ter stransko sankcijo 9 kazenskih točk.

Prometna nesreča – Celje

Včeraj okoli 13. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Kersnikovi ulici v Celju. 65-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri centra Celja, je na prehodu za pešce trčil v 61-letno kolesarko, ki je prehod prečkala z njegove desne strani. Kolesarka se je v prometni nesreči lažje poškodovala.

Vlom v prostore župnišča – Šentilj pod Turjakom

V Šentilju pod Turjakom je neznani storilec vlomil v prostore župnišča. Ukradel je nekaj gotovine. Dodatno škodo je povzročil z uničenjem ključavnice.

Tatvina – Polzela

Iz trgovine na Polzeli je neznani storilec ukradel za okoli 80 € cigaret.

Poskus vloma v stanovanjsko hišo – Celje

Včeraj so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec, v obdobju zadnjih nekaj mesecev poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo na Trubarjevi ulici v Celju. Lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem okna.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti včeraj ukrepali v Črni na Koroškem, v Kristan vrhu in v Laškem.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 5,123 seconds.