Poročilo Policijske uprave Celje: četrteka, 28. 4. 2022 (v Celju v tovornem vozilu našli Afganistanca, hujša poškodba pri delovni nesreči,…)

29. 04. 2022 10:34

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh 24. urah prejeli 260 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa policisti poročajo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, dveh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in petnajstih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so okoli 13. ure obravnavali v Šoštanju, kjer je 64-letna kolesarka trčila v robnik in padla ter se hudo poškodovala.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali petkrat.

S področja kriminalitete policisti izpostavljajo nesrečo pri delu. Zgodila se je v podjetju na Muti, kjer si je 24-letna delavka, pri odstranjevanju odkovkov na delovnem stroju, huje poškodovala roko. V omenjenem primeru zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja ogrožanje varnosti pri delu.

Včeraj so obravnavali tudi ilegalne prestope državne meje.

Iz celjskega podjetja so policiste včeraj obvestili, da so v tovornem vozilu našli državljana Afganistana, ki se je v Slovenijo pripeljal skrit med paletami v tovornem delu vozila. Po opravljenih postopkih je zaprosil za mednarodno zaščito.

V večernih urah so na območju Rogaške Slatine izsledili dva državljana Pakistana, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 6,900 seconds.