Poročilo Policijske uprave Celje: nedelja, 1. 8. 2021 (smrt motorista, smrt pešca ležečega sredi avtoceste, medved na Šentjurskem, poziv očividcem prometnih nesreč,…)

01. 08. 2021 10:18

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih dveh  dneh  prejeli  672  klicev  občanov. 180 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

30  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 7 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 69 s področja prometne varnosti in 60 s področja javnega reda in miru.

POZIV očividcem:

V  sredo,  28.  julija 2021, okoli 13.30 ure, se je v križišču Gosposvetske ceste  in  Partizanske  poti  v  naselju  Slovenj Gradec, v bližini Splošne bolnišnice  Slovenj  Gradec,  zgodila  prometna  nesreča, v kateri sta bila udeležena dva kolesarja. Eden od kolesarjev naj bi drugemu izsili prednost. Kolesarja  sta se po dogodku pogovarjala, podatkov si nista izmenjala. Eden od  kolesarjev  je naslednji dan  zaradi bolečin v roki  poiskal zdravniško pomoč.  Ugotovljeno  je  bilo,  da se je pri padcu lažje poškodoval. Zaradi razjasnitve   okoliščin   prometne  nesreče policisti pozivajo  drugega  udeleženega kolesarja  in  morebitne  očividce  da  pokličejo  na   telefonsko številko Policijske postaje Slovenj Gradec  02 87 25 400 ali na interventno številko policije 113.

Druga  prometna   nesreča,   zaradi   katere policisti pozivajo  udeleženo  voznico električnega  skiroja  in  morebitne  očividce,  se je zgodila v petek, 30. julija, okoli 14.30 ure, v naselju Teharje. Kolesarka je vozila po pločniku iz  smeri  Celja  proti Štoram. Na delu pločnika, kjer je vidljivost zaradi žive  meje  ob  njem  slabša,  ji  je  nasproti  pripeljala  mlajša voznica električnega  skiroja  ki  je s krmilom trčila v roko kolesarke. Udeleženki sta  se  na  kraju  ustavili  in  pogovarjali,  vendar  si  podatkov  nista izmenjali. Kolesarka si je v trčenju huje poškodovala roko, zaradi česar je po trčenju poiskala zdravniško pomoč. Voznico električnega skiroja pozivajo naj  zaradi  razjasnitve  okoliščin  trčenja pokliče na telefonsko številko Policijske  postaje  Celje  03 54 26 400 ali na telefonsko številko 113. Za podatke o nesreči policisti prosijo tudi morebitne očividce.

Cestni promet

V   današnjem  policijskem  poročilu  poročamo  o  dveh  smrtnih  prometnih nesrečah.

Sinoči  smo  že poročali, da je v popoldanskih urah, v Lokovici, na območju Policijske  postaje Velenje, umrl 37-letni motorist. Motoristu, ki je vozil iz smeri Velenja, je pot zaprl 59-letni voznik tovornega vozila, ki se je s stranske  ceste  vključeval na glavno cesto. Postopek ugotavljanja hitrosti vožnje voznika motornega kolesa še poteka.

Danes, okoli štirih zjutraj, so policisti na našem območju obravnavali še eno smrtno prometno  nesrečo.  Na  avtocesti  med izvozoma Dramlje – Ljubečna, v smeri proti  Ljubljani,  je  umrl  pešec,  čigar identiteta še ni potrjena. Po do sedaj  zbranih  podatkih  je  pešec ležal na sredini voznega pasu. Pešca je prevozilo več voznikov. Okoliščine tragičnega dogodka še preverjajo.

Kriminaliteta

V  petek  so na območju Rogaške Slatine obravnavali sum storitve kaznivega dejanja  poškodovanje  tuje  stvari.  Neznani  storilec  je občanu prerezal bazen, postavljen pred stanovanjsko hišo.

V  petek  okoli  17.  ure so bili obveščeni o požaru na potniškem vlaku na Železniški  postaji  Štore. Do požara je prišlo na agregatu klime. Požar je pogasil   strojevodja.   Iz   vlaka  je  bilo  evakuiranih  osem  potnikov, strojevodja  in  sprevodnica.  Za  prevoz  potnikov  je bilo poskrbljeno. V požaru je nastala manjša materialna škoda.

Sinoči  so  na  območju  Kozjega  obravnavali  vlom  v  stanovanjsko hišo. Storilec,  ki  je  v  hišo vlomil skozi balkonska vrata, je v sobi vlomil v zaklenjeno kovinsko omaro in ukradel več kosov lovskega orožja.

Ostalo dogajanje

Danes okoli pol osmih zjutraj je na Policijsko postajo Šentjur poklicala občanka in povedala, da je v gozdu v Gorici pri Slivnici opazila medveda. Vse tiste, ki se bodo na tem območju danes odpravili v gozd, opozarjamo naj bodo pozorni. Navodila o tem, kako ravnati ob srečanju z medvedom, najdete spodaj.

Medveda v gozdu načeloma srečamo le v redkih primerih, saj nas medved običajno opazi prej in se umakne, zanj namreč predstavljamo naravnega sovražnika. Do težav lahko pride, če medveda s svojo prisotnostjo presenetimo in se znajdemo v njegovi neposredni bližini, ko nas ne pričakuje in nima časa za umik. Prav tako je lahko nevarno, če se znajdemo med medvedko in mladiči.

Problem lahko predstavljajo psi, ki niso na povodcu in napadejo medveda, ker želijo zaščititi lastnika. Pes se bo zapodil proti medvedu, medved pa se bo branil. Pes se bo prestrašil ali umaknil in pritekel nazaj k lastniku. Medved bo šel za njim in v tem primeru lahko napade tudi lastnika.

Kljub temu, da je možnost srečanja z medvedom majhna, naj se na omenjenem območju pohodniki čim manj zadržujejo, če pa že, naj bodo glasni, naj se med sabo pogovarjajo in s tem medveda opozorijo na svojo prisotnost. Medved se bo praviloma umaknil. Pse naj imajo na povodcih.

Več nasvetov o tem, kako ravnati ob srečanju z medvedom, najdete tukaj.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 0,947 seconds.