Poročilo Policijske uprave Celje: nedelja, 10. 5. 2020 (podrobnosti o trčenju motorista)

10. 05. 2020 11:29

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah poklicali 304 občani. 80 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Kriminaliteta

Na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel baterijski vrtalnik, baterijski vijačnik, električni vrtalnik s priključki in več drugega orodja ter polnilcev.

V trgovini v Celju je varnostnik zalotil moškega, ki je ukradel za okoli 100 € suhomesnatih izdelkov in ga zadržal do prihoda policistov. Moškega bomo kazensko ovadili.

V Celju so včeraj prijeli moškega, ki je iz trgovine trgovskega centra ukradel za dobrih 800 € različnih parfumov. Parfume smo vrnili v trgovino, moškega bomo kazensko ovadili.

Na Teharju je neznani storilec vlomil v kombinirano vozilo in ukradel več kosov različnega orodja.

Iz trgovine v Celju je neznani storilec ukradel za okoli 100 € različnih alkoholnih pijač.

Včeraj je občan obvestil, da mu je neznani storilec v gozdu na območju Slovenj Gradca poškodoval 15 smrek.

Prometna varnost

V Založah, na območju Policijske postaje Žalec, so policisti včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je poškodoval 21-letni motorist. Prometno nesrečo je povzročil 38-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil po lokalni cesti v Založah, iz smeri Polzele. Ko je zavijal desno proti stanovanjski hiši, do katere vodi dovoz skorajda pod pravim kotom, je zapeljal na levi del vozišča, da bi lahko zavil na dovoz. V tistem trenutku je po lokalni cesti iz smeri Andraža nad Polzelo pripeljal motorist, ki je poskušal trčenje z vozilom, ki mu je zaprlo pot, preprečiti s sunkovitim zaviranjem. Pri tem je izgubil oblast nad motorjem in padel. Motorno kolo je trčilo v prednji del osebnega vozila, motorist je padel na pokrov motorja in v vetrobransko steklo. V trčenju se je motorist hudo poškodoval.

V Pamečah se je včeraj okoli 12.30 ure, v prometni nesreči lažje poškodovala voznica osebnega vozila, ki je vozila v smeri proti Trbonjam. 28-letna voznica je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, po klancu navzdol, zapeljala na bankino in nato z vozišča, pri čemer se je vozilo prevrnilo na streho.

Nekaj čez 14. uro nas je občanka obvestila, da je bila udeležena v prometni nesreči. V njeno vozilo je trčil neznani voznik in po trčenju odpeljal naprej, ne da bi ustavil. Na podlagi podatkov o vozilu, ki nam jih občanka posredovala, smo kmalu po nesreči izsledili 61-letnega voznika, ki je imel v krvi več kot dve promili alkohola. Voznika bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Na kolesarki stezi med Podgorjem in Slovenj Gradcem se je sinoči huje poškodoval 80-letni kolesar, ki padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

V Pristavi pri Črni na Koroškem je sinoči padel kolesar, ki  je vozil preblizu desnemu robu vozišča. Kolesar, ki je imel dobro promilo in pol alkohola v krvi, se je pri padcu lažje poškodoval.

V Celju so policisti včeraj zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Na vozilu je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

V Celju so zasegli osebno vozilo še vozniku, ki mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja.

V Vitanju smo zasegli neregistrirano kolo z motorjem vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Javni red in mir

V Celju so policisti izdali plačilni nalog občanki, ki je sosede motila s poslušanjem preglasne glasbe.

V Galiciji in v Slovenj Gradcu so izdali plačilna naloga občanoma, ki sta se neprimerno vedla pred stanovanjskima hišama.

V Taboru in v Zgornjem Kozjem Vrhu so zaradi kršitve javnega reda in miru oglobili moška, ki sta pijana kršila javni red in mir v stanovanjskih hišah.

Okoli dveh zjutraj so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru pred gostinskim lokalom v Celju. Kršitelja smo pridržali do streznitve.

 

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,834 seconds.