Poročilo Policijske uprave Celje: nedelja, 11. 4. 2021 (huje poškodovana peška, nesreče kolesarjev,…)

11. 04. 2021 11:21

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so od petka do danes  prejeli 491 klicev občanov. 131 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

28 interventnih  klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih  zadev in tujcev, 49 klicev je bilo s področja prometne varnosti ter 44 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

V  soboto, okoli osmih zjutraj, se je v Velenju zgodila prometna nesreča, v kateri  se je huje poškodovala 73-letna peška. V peško, ki je pravilno, pri zeleni  luči  prečkala  vozišče  po  prehodu  za pešce,  je trčil  66-letni voznik  osebnega  vozila,  ki je pri zeleni luči iz smeri Kidričeve zavijal levo na Šaleško cesto. Voznik je po trčenju ustavil in peški ponudil prevoz do  zdravstvenega  doma, kar je odklonila, zato jo je odpeljal domov. Peška je  v  popoldanskih  urah  poiskala  pomoč  v  celjski  bolnišnici, kjer so ugotovili,  da  se  je  v  trčenju  huje  poškodovala.  Voznika bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

V  zadnjem  času  je  na  slovenskih cestah za posledicami prometnih nesreč umrlo  preveč  pešcev.  V  nekaj  primerih vozniki osebnega avtomobila niso upoštevali  prednosti pešca, ki je pravilno prečkal vozišče na zaznamovanem prehodu, nekaj pešcev pa je umrlo zato, ker so povzročitelji nesreče vozili prehitro.  Voznike policisti zato opozarjajo, naj bodo bolj pozorni na pešce! Pešcem pa  svetujejo,  naj  poskrbijo  za  lastno varnost tako, da so na cestah še posebej previdni in vidni.

Več na povezavi: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/67979-test

V petek in soboto so obravnavali tri poškodbe kolesarjev.

V  Šoštanju  so  v  petek v popoldanskih urah obravnavali padec kolesarke. Kolesarka je padla zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Pri padcu se je lažje poškodovala.

Prometno  nesrečo  z  lažjimi  poškodbami kolesarja so v petek obravnavali tudi  v   Skornem,  kjer  je  kolesar  prav  tako  padel  zaradi  vožnje  z neprilagojeno hitrostjo.

V  soboto,  nekaj  pred  20.  uro,  se  je  v  Arji  vasi lažje poškodovala kolesarka, ki je zapeljala z vozišča in trčila v objekt.

V  soboto,  nekaj  pred  21.  uro, so v Žalcu obravnavali voznika osebnega vozila,  ki  je  imel  dobro  promilo in pol alkohola v krvi. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Od  petka do danes so  trem voznikom zasegli osebna vozila, dvema kolesi z motorji in enemu motorno kolo.

Kriminaliteta

Na  Muzejskem  trgu v Celju je v petek neznani storilec vlomil v skladiščni prostor in ukradel visokotlačni čistilec.

V  petek v večernih urah so v Vinski Gori obravnavali požar. Zaradi napake na električni napeljavi je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Ogenj je uničil  bojler,  drva  in  več  ostalih  predmetov. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.

V  noči  iz  sobote  na  nedeljo  so  na  območju  Policijske uprave Celje obravnavali  kaznivo  dejanje  nasilje v družini. Nasilneža bodo po zbranih obvestilih kazensko ovadili. Izrekli so mu ukrep prepovedi približevanja.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,680 seconds.