Poročilo Policijske uprave Celje: nedelja, 13. 6. 2021 (nasilen rop družine v Slovenskih Konjicah, trk kolesarja in motorista na Frankolovem,…)

13. 06. 2021 14:06

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih dveh  dneh  prejeli  792  klicev  občanov. 199 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

46  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 4 s področja mejnih  zadev  in tujcev,  82 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

Od  dogajanja  posebej izstopata brutalen rop na območju Policijske postaje Slovenske  Konjice  in  prometna  nesreča,  v  kateri se je hudo poškodoval motorist.

Prometna  nesreča  se  je  zgodila včeraj ob 18.30 uri, na regionalni cesti izven naselja Beli potok pri Frankolovem. Povzročil jo je 14-letni kolesar, ki  je  kolesaril  iz  smeri  Frankolovega proti Stranicam. Pri zavijanju v levo,  za  odcep  Lindek, je zaprl pot 49-letnemu motoristu, ki je pravilno pripeljal  iz  nasprotne  smeri.  V trčenju se je motorist hudo poškodoval, mladoletni  kolesar pa lažje. Zaradi prometne nesreče je bila cesta dve uri zaprta za ves promet.

Od  ostalega  prometnega  dogajanja  v zadnjih dveh dneh poročamo še o dveh prometnih  nesrečah  kolesarjev,  prometni  nesreči  motorista  ter  štirih kršitvah cestno prometnih predpisov.

V  petek  dopoldne sta se v Velenju, v križišču na Koroški cesti, v trčenju lažje poškodovala dva kolesarja.

V  soboto  je   v Laškem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, padel kolesar in se lažje poškodoval.

V  soboto  dopoldne  se  je v Lazah, na območju Velenja, v prometni nesreči lažje  poškodoval  motorist,  ki  je  padel  zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

V  noči  iz  petka  na  soboto so v Arji vasi obravnavali voznika osebnega vozila,  ki  je  imel  promilo  in  pol  alkohola  v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Na  avtocesti  na  območju  Šentjurja pa so obravnavali voznika začetnika, državljana  Romunije,  ki  je  pri  omejitvi  100  km/h, vozil 183 km/h. Za storjen prekršek je predpisana globa v višini 1.200 in 9 kazenskih točk.

Danes ponoči so zaradi vožnje pod vplivom alkohola, na območju Podčetrtka, pridržali  voznika  štirikolesnika,  ki  je imel nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Na  območju  Ljubnega so danes ponoči obravnavali voznico osebnega vozila, ki  je  imela dobrih 1,8 promilov alkohola v krvi. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Dogajanje  s  področja  kriminalitete je zaznamoval brutalen rop, ki so ga sinoči obravnavali na območju Policijske postaje Slovenske Konjice.

Okoli  22.  ure,  so  štirje zamaskirani storilci na terasi ob stanovanjski hiši  na  območju Policijske postaje Slovenske Konjice, napadli lastnika in lastnico,  ju  zvezali  ter  nato  zvezali  še  njuno  hči, ki je prišla iz stanovanjske  hiše.  Storilci so od lastnikov zahtevali denar. Preiskali so celotno  stanovanjsko  hišo   ter  ukradli gotovino in  par kosov zlatnine. Lastnika so storilci hudo poškodovali. Preiskava intenzivno poteka.

V noči na petek je neznani storilec iz odklenjenega skladišča ob trgovini v Slovenj Gradcu ukradel dve kovinski gradbeni lestvi.

V  Laškem  je  neznanec z osebnega vozila ukradel vse štiri okrasne pokrove platišč.

V  petek  so  na  Viču  obravnavali  vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel več bakrenih žlebov.

V  Radljah  ob  Dravi  je  neznani  storilec  z  delovišča  ob  novogradnji stanovanjskih blokov ukradel več steklenih elementov balkonskih ograj.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,512 seconds.