Poročilo Policijske uprave Celje: nedelja, 19. 5. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih dveh dneh prejeli 555 klicev občanov. 177 klicev je bilo interventnih.

55 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 71 s področja prometne varnosti in 56 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Na parkirišču Oplotniške ulice v Slovenskih Konjicah so včeraj dopoldne policisti obravnavali prometno nesrečo s hudimi poškodbami. Voznik osebnega vozila je med vzvratno vožnjo spregledal pešca in trčil vanj. 72-letni pešec se je v trčenju hudo poškodoval. Voznika bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek popoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki je na avtocesti, izven naselja Lopata, vozil 174 km/h. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da je imel 0,64 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog. Za storjen prekršek je predpisana globa v višini 1.200 € in stranska sankcija 18 kazenskih točk. Zaradi prekoračitve hitrosti so mu izdali še plačilni nalog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali šestnajstkrat.

Kriminaliteta

V Slovenskih Konjicah so policisti obravnavali tatvino osebnega vozila znamke Renault Clio, letnik 2006, svetlo sive barve. Vozilo je bilo parkirano pred stanovanjskim blokom na Mestnem trgu.

V Celju so obravnavali tatvino kolesa. Neznani storilec je iz kolesarnice ob stanovanjski hiši na Nazorjevi ulici ukradel kolo znamke Merida 706, rumene barve.

Na avtocestnem počivališču Tepanje so policisti obravnavali tatvino nafte. Neznani storilec je iz rezervoarja romunskega tovornega vozla ukradel okoli 350 litrov nafte.

Na Goriški ulici v Celju je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel e-skiro.

V Velenju so včeraj varnostniki pri tatvini elektromotorjev z deponije zalotili moškega in žensko. Oba bodo kazensko ovadili.