Poročilo Policijske uprave Celje: nedelja, 7. 11. 2021 (prometna nesreča s hudimi poškodbami v Šentjurju, drevo padlo na električni vod,…)

07. 11. 2021 12:56

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 332 klicev občanov. 84 klicev je bilo interventnih.

15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 35 s področja prometne varnosti in 21 s področja javnega reda in miru.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, eno z lažjimi in šest z materialno škodo.

Štirim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo so zasegli vozila. Prav tako so policisti PP Slovenj Gradec enega voznika pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal 0.61 mg/l v izdihanem zraku.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvanajstkrat, osemkrat na javnem kraju in štirikrat v zasebnem prostoru.

Šentjur pri Celju – prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami

Nekaj pred drugo uro zjutraj so bili obveščeni o prometni nesreči v Šentjurju pri Celju. Policisti so na kraju nesreče ugotovili, da je nesrečo povzročil 30 letni moški iz območja Šentjurja, kateri je vozil osebno vozilo iz smeri Celja proti Šentjurju. Pri bencinskem servisu v Šentjurju je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v tovorno vozilo, katerega je iz nasprotne smeri pravilno vozil 46 letni voznik, ki v nesreči ni bil poškodovan.  V nesreči se je huje telesno poškodoval povzročitelj, ki je bil s kraja odpeljan v SB Celje in ostal na zdravljenju. Policisti bodo zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

Kriminaliteta

V Malih Rodnah na območju Rogaške Slatine je 35 letni moški pri podiranju drevesa poškodoval električni vod na katerega je padlo drevo. Policisti so opravili ogled kraja in zbrali obvestila. Zoper moškega bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanje ali uničenje javnih naprav, saj je prišlo do izpada električne energije v več gospodinjstvih na območju Malih Roden.

V Založah na območju Žalca je neznani storilec odtujil stranice iz prikolice za osebno vozilo.

V Šmiklavžu pri Škofji vasi je neznani storilec izpred stanovanjske hiše odtujil štiri ALU platišča s pnevmatikami.

Na Železniški postaji v Grobelnem in v Šentjurju pri Celju je neznani storilec poškodoval steklo na vratih v čakalnici.

Preko noči je neznani storilec v bloku na Kraigherjevi ulici v Celju odtujil štiri gasilne aparate, ki jih je izpraznil in odvrgel.

M.S./PU Celje, foto: Urška Zgonec v FB skupini Promet za Štajersko

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
140 queries in 0,899 seconds.