Poročilo Policijske uprave Celje: nedelja, 8. 8. 2021 (prometna nesreča s pobegom v Žalcu – poziv voznici in očividcem, pijan s skirojem padel po vozišču, na celjski tržnici okradel prodajalko,…)

08. 08. 2021 10:41

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 48. urah prejeli 522 klicev občanov. 149 klicev je bilo interventnih in 4 nujni.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 58 s področja prometne varnosti in 51 s področja javnega reda in miru.

Petek 6.8.2021

Cestni promet

Obravnavali so šest prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in pet nesreč z materialno škodo.

Nekaj po polnoči so policisti v Kapli obravnavali prometno nesrečo v kateri je 19-letni voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča in trčil v stanovanjsko hišo. Povzročitelj je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V nesreči so bili trije sopotniki stari med 19 do 20 let, lažje telesno poškodovani. Zoper povzročitelja bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemkrat na javnih in štirikrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Policisti PP Ravne na Koroškem so obravnavali tatvino denarnice iz garderobne omarice.

V Bočni na območju Mozirja so policisti obravnavali vlom v župnišče v katerega je neznani storilec vlomil skozi vrata in preiskal prostore. Storilec je povzročil materialno škodo za okoli 300 €.

V Slatini pri Ponikvi je naznani storilec odtujil moto kultivator z mulčarjem in lastnika oškodoval za okoli 1300 €.

V Svibnem – Laško, je naznani storilec vlomil v bivak od koder je odtujil več različnih pijač in nekaj gotovine.

Policisti so obravnavali še dve kaznivi dejanji Nasilja v družini in kaznivi dejanji Grožnje.

Sobota 7.8.2021

Cestni promet

Obravnavali so dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in dve z materialno škodo.

Prometna nesreča s pobegom v Žalcu

Policisti v Žalcu so obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila ponoči okoli 00.30 ure na relaciji Žalec – Griže v bližini tehničnih pregledov v Žalcu. Neznana voznica neznanega osebnega vozila je trčila v krmilo kolesa, ki ga je vozil 36-letnik, ki je padel in se lažje telesno poškodoval. Voznica na kraju ni počakala in s kraja odpeljala neznano kam. Vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči pozivajo, da o tem pokličejo na interventno številko 113 ali Policijsko postajo Žalec na tel. številko (03) 713 47 00

Nekaj po 01.30 so policisti na Ljubljanski ulici v Celju obravnavali prometno nesrečo v kateri se je hudo telesno poškodoval 42-letni voznik električnega skiroja. Voznik je pri vožnji iz pločnika na vozišče izgubil oblast in padel ter se huje poškodoval. Voznik je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,46 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. S kraja nesreče je bil odpeljal v SB Celje, kjer je ostal na zdravljenju. Zoper voznika bodo policisti napisali plačilni nalog.

V Podvinu so policisti nekaj po 17. uri obravnavali padec kolesarja, ki je vozil iz Gore Oljke proti Podvinu. Zaradi neprilagojene hitrosti je padel po vozišču in se huje telesno poškodoval. S kraja je bil odpeljan v SB Celje.

V Celju so policisti ponoči ob 22.40 uri ustavili 45 letnega voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal, da je imel 1.21 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog.

Policisti so enemu vozniku zasegli vozilo, ker ni izpolnjeval pogojev za vožnji.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali dvanajstkrat na javnih in desetkrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Preko noči je na Ravnah na Koroškem neznani storilec na parkiranem vozilu pred trgovskim centrom poškodoval dve pnevmatiki.

V Celju na Levstikovi ulici je bilo izpred hiše odtujeno kolo znamke Specialized, črne barve s turkizno zeleno obrobo in ženski športni copati.

Na tržnici v Celju je neznani storilec prosil prodajalko za menjavo evrskih bankovcev. Med tem, ko je oškodovanka iz denarnice vzela bankovec za 50 €, je neznanec hotel pogledati serijske št. drugih bankovcev in na ta način izkoristil nepazljivost oškodovanke ter ji odtujil tri bankovce za 50 €.

M.S./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 2,892 seconds.