Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 1. 10. 2021 (raven alkohola v krvi sta zniževala v “spalnicah” policijske postaje, ukradel žaromete,…)

01. 10. 2021 16:53

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli  317 klicev občanov. 74 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

16  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 5 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 35 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

S  področja  cestnega  prometa policisti poročajo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in petih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Prometne  nesreče  z  lažjimi poškodbami so obravnavali v Bukovski vasi, v Šmartnem v Rožni dolini in v Velenju.

V  Bukovski  vasi  sta   okoli pol sedmih zjutraj trčili dve osebni vozili. Prometno  nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Slovenj  Gradca  proti  Dravogradu. Voznik je trčil v vozilo voznice, ki je pravilno  pripeljala  nasproti.  V  trčenju  sta  se  lažje poškodovala oba voznika in sopotnica v osebnem avtomobilu voznice.

V  Šmartnem v Rožni dolini sta zaradi izsiljevanja prednosti trčila voznika dveh osebnih vozil. V trčenju se je lažje poškodoval eden od voznikov.

V  Velenju  je  voznica  osebnega  vozila izsilila prednost peški in trčila vanjo. Peška se je v trčenju lažje poškodovala.

Dva  voznika,  ki  sta vozila pod vplivom alkohola, so včeraj pridržali do streznitve.  Na  območju  Rogaške  Slatine  so  pridržali voznika osebnega vozila, ki je imel v dopoldanskih urah skoraj tri promile  alkohola v krvi, na  območju  Mežice so v nočnih urah pridržali voznika osebnega vozila, ki je  imel  dobrih 1.7 promilov alkohola v krvi. Zoper oba sledita obdolžilna predloga.

Voznico,  ki je vozila pod vplivom alkohola, so ponoči obravnavali tudi na območju  Celja.  V  krvi  je imela 1,2 promila alkohola. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

V  Šentjurju so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja.

Zaradi  kršitev javnega reda in miru so včeraj enkrat ukrepali v javnih in enkrat v zasebnih prostorih.

S  področja  kriminalitete policisti izpostavljajo  vlome v tri stanovanjske hiše in dve tatvini.

Vlome  v  stanovanjske hiše so obravnavali na območju Vranskega in Slovenj Gradca.

Na  območju  Vranskega  je  storilec  v  hišo  vlomil skozi okno delavnice, preiskal prostore ter ukradel gotovino in zlatnino.

Na  območju Slovenj Gradca so obravnavali vloma v dve stanovanjski hiši. V enem  primeru  je storilec v hišo vlomil skozi vrata letnega vrta, v drugem primeru  pa  skozi  pritlično  okno.  V  obeh  primerih  lastniki pogrešajo zlatnino, v enem še gotovino.

Na  avtocestnem  počivališču  Tepanje  je  neznani storilec prerezal cerado romunskega  tovornega vozila in ukradel več kavnih avtomatov.

S  tovornega  vozila  parkiranega  na  avtocestnem  počivališču  Tepanje je neznani storilec ukradel sprednje žaromete.

Danes  okoli  pol  dveh  zjutraj so obravnavali še ilegalni prehod državne meje.

Na  območju  Rogatca so ustavili osebno vozilo nemških registrskih tablic. Voznik  in  sopotnik  sta  v vozilu prevažala tri državljane Turčija, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Postopki z vsemi še potekajo.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 0,837 seconds.