Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 1. 5. 2020 (zasegi vozil, tatvine)

01. 05. 2020 11:28

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje je v zadnjih 24 urah poklicalo 316 občanov. 93 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

S področja cestnega prometa znova opozarjamo na vožnjo pod vplivom alkohola. Včeraj smo obravnavali štiri voznike, ki so vozili krepko pod vplivom alkohola, eden je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Pet voznikov je vozilo brez vozniških dovoljenj.

S področja kriminalitete poročamo o tatvini kolesa, tatvini pokrova motorja osebnega vozila in tatvini goriva.

S področja javnega reda in miru poročamo o treh kršiteljih.

Sinoči so policisti na območju naše policijske uprave zaznali tudi več primerov kurjenja manjših kresov. V nekaterih primerih so zaradi kurjenja kljub razglašeni veliki požarni ogroženosti, občanom izdali plačilne naloge, v nekaterih pa izrekli opozorila.

Prometna varnost

V Dobji vasi, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, se je v prometni nesreči poškodoval 59-letni kolesar. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki se je z lokalne ceste vključeval na glavno in je pri prečkanju dvosmerne kolesarske steze trčil v kolesarja. Ta je padel in se lažje poškodoval.

V Kozjem so policisti obravnavali voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,65 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

V večernih urah so v Celju obravnavali voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

V Topolšici so ustavili voznico, ki je kazala očitne znaka alkoholiziranosti. Preizkus z alkotestom je odklonila. Voznico smo pridržali do streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

V Arclinu so nekaj čez polnoč ustavili voznika tovornega vozila, ki mu je alkotest pokazal, da je imel 0,74 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika smo pridržali do streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

V Mali Pirešici so odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog.

V zadnjih 24 urah so policisti zasegli vozila petim voznikom, ki so vozili brez vozniških dovoljenj. Dvema smo vozili zasegli v Celju, po enega v Radljah ob Dravi, V Grižah in v Žalcu.

Kriminaliteta

V Šaleku, v Velenju, je neznani storilec iz osebnega vozila znamke Citroen C2, ukradel pokrov motorja.

Včeraj so bili policisti obveščeni, da je voznik kombiniranega vozila na avtocestnem bencinskem servisu Tepanje v kombinirano vozilo natočil gorivo in odpeljal ne da bi poravnaval račun. Voznika, šlo je za romunskega državljana, smo ustavili v bližini Vranskega in ga pospremili na najbližji bencinski servis, kjer je poravnaval račun. Pri sledenju do ustavitve je Romun storil več cestno prometnih prekrškov. Izrečeno globo je poravnal na kraju.

V Velenju, na Kajuhovi ulici, so obravnavali vlom v kolesarnico stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel kolo znamke KTM, vredno okoli 450 €.

Včeraj so policisti obravnavali tudi tri tatvine v trgovinah, dve v Celju in eno v Velenju. Storilce bomo kazensko ovadili.

Javni red in mir

V Bukovžlaku so izdali plačilni nalog kršitelju, ki se je nesramno in nedostojno vedel do sostanovalca.

V Vrbju so plačilni nalog izdali moškemu, ki je razgrajal med stanovanjskimi hišami in se nesramno vedel do občanov.

V Vuzenici so policisti plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru izdali moškemu, ki je grozil občanu.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 0,735 seconds.