Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 10. 8. 2018 (nesreča s pobegom, drzna tatvina)

10. 08. 2018 09:32

V današnjem policijskem poročilu poročamo o vlomu v vozilo, prometni nesreči s pobegom, v kateri je bil hudo poškodovan pešec, o prometni nesreči kolesarja ter o drzni tatvini na avtocesti.

Vlom v vozilo – Celje

Včeraj zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v kombinirano vozilo, parkirano na parkirišču Tkalske ulice v Celju. Storilec je iz vozila ukradel dva kovčka z orodjem.

Prometna nesreča s pobegom – Šmarje pri Jelšah

Včeraj, nekaj minut čez 17. uro, nas je občan obvestil, da je v Ješovcu pri Šmarju v jarku ob cesti opazil moškega. Policisti so na kraju ugotovili, da je šlo za prometno nesrečo. Povzročitelj, ki je vozil preblizu desnemu robu  vozišča je trčil v 65-letnega pešca, ki je hodil ob robu vozišča, po napačni strani. Voznik je po trčenju odpeljal s kraja nesreče, ne da bi ponesrečenemu nudil pomoč. Medtem, ko so policisti opravljali ogled kraja prometne nesreče, se je povzročitelj, voznik osebnega vozila, vrnil na kraj nesreče. Hudo poškodovanega pešca so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. 34-letnemu vozniku smo zasegli vozilo. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti in Zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči, ga bomo kazensko ovadili.

Prometna nesreča – Vransko

Nekaj čez tretjo uro zjutraj smo prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali tudi na Vranskem. V tem primeru se je huje poškodoval 33-letni kolesar, ki je izgubil oblast nad kolesom in padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel kolesar 0,72 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Drzna tatvina – Golo Rebro

Okoli pol petih zjutraj smo bili obveščeni še o drzni tatvini na avtocesti. Medtem, ko sta voznik osebnega vozila, italijanski državljan in njegova sopotnica, počivala na počivališču Zima jima je neznani storilec predrl pnevmatiki in počakal, da se bosta odpeljala. Ko sta nadaljevala z vožnjo sta opazila, da imata prazni pnevmatiki zato sta ustavila na odstavnem pasu avtoceste. Za njima je pripeljal voznik osebnega vozila, ustavil, izkoristil njuno nepozornost in jima iz vozila ukradel dve torbici z gotovino in dokumenti.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 5,643 seconds.