Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 13. 8. 2021 (motoris pri prehitevanju trčil v vozilo, poškodovanje nasada koruze,…)

13. 08. 2021 13:11

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 299 klicev občanov. 89 klicev je bilo interventnih.

13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 36 s področja prometne varnosti in 22 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, eno z lahkimi telesnimi poškodbami in sedem z materialno škodo.

V Celju na Bežigrajski ulici so policisti nekaj po 8. uri obravnavali prometno nesrečo v kateri se je lažje telesno poškodoval voznik motornega kolesa. Nesrečo je povzročil voznik motornega kolesa, ki je prehiteval voznika osebnega vozila po desni strani in trčil vanj. Pri trčenju je padel po vozišču in se poškodoval.

Včeraj nekaj po 10. uri so policisti izven naselja Bukovska vas, območje PP Dravograd, obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje telesno poškodovala kolesarka, ki je na kolesarski stezi zaradi nepravilne strani vožnje trčila v betonski stebriček in padla. Kolesarka je bila odpeljana v SB Slovenj Gradec.

Dvema voznikom so policisti zasegli vozila, ker nista izpolnjevala pogojev za vožnjo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali desetkrat na javnem kraju in štirikrat v zasebnem prostoru. Dva kršitelja so policisti pridržali.

Kriminaliteta

V Prevaljah je neznani storilec iz odklenjene stanovanjske hiše v času, ko sta lastnika spala, odtujil zlatnino in gotovino.

Na območju Črnega vrha – občina Tabor, je neznani storilec lastniku poškodoval koruzo na njivi na okoli 150 kvadratnih metrih.

V Celju na Jeretinovi ulici je neznani storilec skozi garažna vrata vlomil v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil kolo, smuči, smučarske čevlje in orodje.

Na počivališču Tepanje je neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila drž. Poljske odtujil 800 litrov goriva.

Požar – Celje

Policisti so v Celju obravnavali manjši požar na Ljubljanski cesti. Do požara je prišlo zaradi napake na električni napeljavi grelnika za toplo vodo. Nastala je manjša materialna škoda, požar so pogasili gasilci PGD Celje. Pri požaru ni bil nihče telesno poškodovan.

Ilegalne migracije

Policisti so v Celju obravnavali štiri državljane Afganistana, kateri so ilegalno prišli v R Slovenijo. Ugotovljeno je bilo, da so v Celje prišli skriti v tovornem delu tovornega vozila, ki ga je v Celje pripeljal voznik Makedonije. Ob prihodu v Celje so izstopili iz tovornega dela vozila in bili s strani policistov izsledeni na območju Celja. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bili nastanjen v Azilni dom v Ljubljani.

M.S./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,870 seconds.