Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 14. 4. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 238 klicev občanov. 59 klicev je bilo interventnih.

29 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja prometne varnosti in 8 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa policisti poročajo o treh prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in osmih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Nekaj pred polnočjo so v Velenju obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel skoraj tri promile alkohola v krvi. Voznika so pridržali do streznitve, sledi obdolžilni predlog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trikrat.

Kriminaliteta

V Lesičnem so policisti včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi kletno okno, je ukradel gotovino.

Na Ponikvi so obravnavali tatvino. Neznani storilec je z delovišča ukradel za okoli 500 € gradbenega materiala, iz rezervoarjev šestih delovnih strojev in tovornih ivozil pa za okoli 1.300 € goriva.

Tatvino okoli 150 litrov nafte so včeraj obravnavali tudi v Velenju. Storilec jo je ukradel iz rezervoarjev tovornega vozila in delovnega stroja, ki sta bila parkirana na delovišču.

Pri izvajanju gradbenih del na Lipi v Štorah so včeraj dopoldne naleteli na starejši eksplozivni telesi, ki izvirata iz druge svetovne vojne. Za čas poteka odstranitve eksplozivnih teles so policisti v sodelovanju z gasilci preventivno evakuirali obiskovalce in zaposlene iz bližnje trgovine.

Na osebnem vozilu, parkiranem na Kardeljevem trgu v Velenju, je neznanec z ostrim predmetom poškodoval vrata in pokrov motorja. Lastnik škodo ocenjuje na 1.000 €.

Na Škapinovi ulici v Celju je neznani storilec vlomil v kombinirano vozilo in ukradel udarno kladivo, kotni brusilnik in nekaj drugega orodja. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 1.600 €.