Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 14. 8. 2020 (podrobnosti požara v Velenju, ilegalni prebežnik,…)

14. 08. 2020 15:27

Na telefonsko številko 113 smo na OKC PU Celje v zadnjih 24 urah sprejeli 280 klicev, od tega je bilo 70 interventnih dogodkov.

Kriminaliteta

Konjiški policisti so obravnavali tatvino 20 litrov goriva na bencinskem servisu Petrol na počivališču Tepanje, katere je osumljen  45 letni državljan Romunije.

V Celju, na ulici Milčinskega je bilo iz hodnika stanovanjskega bloka odtujeno žensko kolo.

Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo  v Mežici. Storilec je pregledal prostore ter odtujil 3 telefone, oblačila ter obutev, vse skupaj vredno okoli 800 eur.

Na Kidričevi cesti v Velenju je bilo vlomljeno b, iz katere lastniki pogrešajo več vrtnega orodja.

V Radljah ob Dravi je neznani storilec iz zaklenjenega prostora na gradbišču, odtujil več ročnega električnega orodja, vrednega preko 2000 Eur.

Na podlagi obvestila občana so policisti v Šentrupertu izsledili ilegalnega pribežnika, 34 letnega državljana Egipta. Policisti so ugotovili, da je v Slovenijo prišel iz Sarajeva skrit v prikolici tovornega vozila. Tujec je zaprosil za azil, zato je bil odpeljan v azilni dom.

Včeraj popoldne so policisti in kriminalisti zaključili z ogledom kraja požara na Stantetovi ulici v Velenju, v katerem je zgorelo več vozil. Z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da je bil požar na neznan način zaneten na osebnem avtomobilu Citroen Xara, od koder se je nato ogenj razširil na sosednja vozila v garaži in druga vozila izven te garaže. Skupaj je bilo tako poškodovanih 11 vozil, zaradi močnega ognja je škoda nastala tudi na objektu. Skupno škodo ocenjujejo na okoli 100.000 Eur. Policisti in kriminalisti preiskujejo sum kaznivega dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  Danes okoli pol druge ure zjutraj so ponovno zagorela tri vozila, ki so bila že uničena od prvega požara in pogašena.  Kaj je razlog za ponovni požar bodo policisti in kriminalisti danes ugotavljali z ponovnim ogledom.

Prometna varnost

Obravnavali smo 11 prometnih  nesreč, ena se je končala  lažjimi telesnimi poškodbami.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,750 seconds.