Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 17. 3. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 280 klicev občanov. 76 klicev je bilo interventnih.

27 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 26 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč z materialno škodo. Do prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami je prišlo v Velenju, kjer je voznik kmetijskega traktorja izsilil prednost klesarju, ki se je pri padcu lažje telesno poškodoval.

V Celju in Šmarju pri Jelšah so policisti voznikoma, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli vozili.

Kriminaliteta

V Celju na Ulici V. Prekomorske brigade so policisti opravili ogled osebnega avtomobila Honda Jazz, iz katerega je bil odtujen katalizator. Na Opekarniški v Celju pa je neznani storilec iz parkiranega osebnega avtomobila Renault Clio odtujil cev katalizatorja.

Laški policisti so opravili ogled vloma v svečomata na pokopališčih v Vrhovem in Radečah. Na obeh svečomatih je nastala materialna škoda, v Vrhovem pa je je bil iz svečomata odtujen tudi denar.