Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 17. 4. 2020 (kraja folij in mrež za baliranje, padec z drevesa)

17. 04. 2020 11:08

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 259 klicev občanov. V 66. primerih je šlo za interventne dogodke.

Včerajšnje dogajanje je v največji meri zaznamovala tragična nesreča pri delu, v kateri je umrl 86-letni moški. O preostalem dogajanju več v nadaljevanju.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa policisti poročajo o štirih prometnih nesrečah, v eni se je lažje poškodovala voznica, ostale so se končale z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami so obravnavali v Latkovi vasi. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v osebno vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljal voznik. Povzročiteljica se je v trčenju lažje poškodovala. Zaradi povzročitve prometne nesreče ji bomo izdali plačilni nalog.

V Celju so policisti v večernih urah obravnavali voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,62 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo so včeraj zasegli osebni vozili.

Kriminaliteta

V Vojniku je neznani storilec vlomil v ograjen prostor ob trgovini in ukradel 20 folij in mrež za baliranje ter dve samokolnici. Trgovini je s tatvino povzročil za okoli 5.000 € škode.

V Radljah ob Dravi smo obravnavali vlom v ograjen prostor podjetja, od koder je storilec ukradel pet vodomernih jaškov in podjetju povzroči za približno 2.000 € škode.

V Gosposki ulici v Celju so policisti obravnavali tatvino moškega kolesa, vrednega okoli 300 €. Kolo je bilo parkirano pred stanovanjskim objektom.

V Šaleku, v Velenju, je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel moško kolo vredno okoli 700 €.

Javni red in mir

V Mozirju so policisti zaradi kršitve javnega reda in miru izdali plačilni nalog občanu, ki se je neprimerno vedel v trgovini. Zaradi neupoštevanja ukazov varnostnika bo zoper občana uveden hitri postopek, ker je hkrati kršil še določila aktualnega odloka, bodo o kršitvi obvestili še pristojen prekrškovni organ.

Nekaj čez polnoč so na Lopati pridržali občana, ki je pijan kršil javni red in mir, zaradi česar mu bodo izdali plačilni nalog.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so plačilna naloga včeraj izdali še občanoma v Celju in Slovenskih Konjicah.

Zaradi kršenja Uredbe o varstvu pred požari v naravnem okolju so plačilni nalog izdali občanu na območju Slovenj Gradca, ki je na travniku kuril večji kup vejevja.

Ostalo

V Slovenskih Konjicah so obravnavali nesrečo pri delu. 83-letni občan je žagal veje na drevesu in pri tem padel z lestve, z višine približno štirih metrov.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,166 seconds.