Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 17. 8. 2018

17. 08. 2018 09:19

Včeraj smo na našem območju obravnavali 10 kaznivih dejanj, 12 kršitev javnega reda in miru ter 12 prometnih nesreč. V eni se je huje poškodoval kolesar.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – Bukovska vas

Danes, nekaj pred drugo uro zjutraj, se je na kolesarski poti med Slovenj Gradcem in Dravogradom huje poškodoval 29-letni kolesar. Kolesar, ki je vozil pod vplivom alkohola, alkotest mu je pokazal okoli 1,2 promili alkohola v krvi, je v Bukovski vasi trčil v oviro, ki omejuje uvoz vozil na kolesarsko pot in padel. Pri padcu se je huje poškodoval.

Vožnja pod vplivom alkohola – Polule

Na Polulah so včeraj popoldne celjski policisti ustavili voznika osebnega vozila. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel več kot 1,80 promila alkohola v krvi.

Vse udeležence cestnega prometa znova opozarjamo naj ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. Alkohol ne sodi za volan, saj zavira delovanje človekovih funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu in zmanjšuje sposobnost razumnega ravnanja. Še vedno mnogo preveč prometnih nesreč povzročijo vozniki, ki vozijo pod vplivom alkohola.

Vlom v vrtni uti – Letuš

V Letušu je neznani storilec vlomil v dve vrtni uti. Iz ene je ukradel kosilnico na nitko iz druge pa dva baterijska vrtalnika.

Zaseg kolesa z motorjem – Ljubno ob Savinji

V Ljubnem ob Savinji smo včeraj 23-letnemu vozniku zasegli kolo z motorjem. 23-letnik je vozil neregistrirano kolo z motorjem, brez vozniškega dovoljenja. Voznika sta policista ustavljala, ker je vozil brez čelade.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,719 seconds.