Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 19. 6. 2020 (vandal razgrajal po Celju, v Celju občanko poškropil s solzivcem in jo oropal,…)


Na  Operativno  komunikacijski  center  Policijske  uprave Celje so včeraj prejeli 317 klicev občanov.  84 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Kriminaliteta

V  Rogaški  Slatini  so  obravnavali vlom v skladiščne prostore trgovine z oblačili  višjega  cenovnega  razreda.  Storilci  so ukradli več oblačil in obutve in lastnikom povzročili za najmanj 50.000 € škode.

Sinoči,  okoli  20  ure,  nas  je  občanka  obvestila, da je med vožnjo, na Aškerčevi  ulici  v  Celju, na njeno vozilo skočil mlajši moški. Poškodoval je  sprednje  in zadnje steklo ter pokrov motorja in na vozilu povzročil za okoli 6.000 € škode. Nasilnež se je znesel še nad semaforjem in razbil luč. 25-letnika,  doma z ljubljanskega območja,  so kmalu po obvestilu prijeli. Ker  je s kršitvijo nadaljeval tudi ob prihodu policistov so ga pridržali. 25-letnik  je že v dopoldanskih urah, prav tako na Aškerčevi ulici v Celju, zlomil drog semaforja.

Nekaj  čez  polnoč  so bili obveščeni o ropu. Neznani moški je na križišču Ulice  mesta Grewenbroich in Drapšinove ulice, 27-letno občanko posprejal s solzilcem  in  ji  ukradel vrečko, v kateri je imela denarnico dokumente in ključe. Po dejanju je pobegnil v smeri ulice Pod gabri.

Cestni promet

V  Dobrnežu,  med Tepanjem in Slovenskimi Konjicami, so včeraj obravnavali prometno  nesrečo  v kateri se je lažje poškodoval voznik tovornega vozila. Voznik  je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo  trčil v odbojno ograjo, pri  čemer  se  je tovorno vozilo prevrnilo. Zaradi odstranjevanja posledic prometne  nesreče  je  bila  cesta več ur zaprta za ves promet. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Okoli  21.30  ure  je  v  Velenju  voznik  osebnega vozila, ki je zavijal s Kopališke  na Šaleško ulico,  na prehodu za pešce trčil v peško, ki se je v trčenju lažje poškodovala. Vozniku so izdali plačilni nalog.

V  Šmarju  pri Jelšah so zasegli osebno vozilo vozniku, ki je vozil v času ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja.

Zaradi  vožnje brez vozniškega dovoljenja so osebno vozilo vozniku zasegli še v Rimskih Toplicah.