Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 2. 6. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 293 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

26 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 3 s področja mejnih zadev in tujcev, 27 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Obravnavali smo štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami ter 6 prometnih nesreč z materialno škodo.

V Radljah ob Dravi je padel kolesar in se pri padcu lažje telesno poškodoval. Pri preverjanju stanja alkoholiziranosti so policisti ugotovili, da je imel 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi odbodlžilni predlog.

Mozirski policisti so obravnavali padec 9-letnega kolesarja. Otrok pri vožnji ni uporabljal varnostne čelade, prav tako še ni opravil kolesarskega izpita. Zaradi opustitve nadzorstva nad otrokom, ko je ta udeležen v cestnem promeru, bodo policisti zoper starše uvedli prekrškovni postopek.

V Šmarju pri Jelšah je voznik motornega kolesa pri vožnji v levi ovinek zapeljal na oljni madež na cesti, začelo ga je zanašati, nakar je trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil. Voznik motornega kolesa je zadobil lažje telesne poškodbe.

Slovenjgraški policisti so opravili ogled padca voznika skiroja, ki je zapeljal v luknjo na cesti. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval. Vozniku skiroja je bil izdan plačilni nalog, ker je uporabljal posebno prevozno sredstvo na vozišču ceste, namenjene prometu motornih vozil.
Zoper izvajalca del na cesti, ki ni primerno zavaroval nevarni del ceste na delovišču, bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

Policisti PP Ravne na Koroškem so v naselju Čečovje na Ravnah na Koroškem imeli postopek s kolesarjem, kateremu je bil odrejen preizskus alkoholiziranosti pokazal 0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali petkrat, štirikrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

Celjski policisti so obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu OMV na Lopati.

V Laškem je bilo vlomljeno v trgovino, kaj je bilo odtujeno odgovorni še ugotavljajo.

Nasilje v družini so obravnavali policisti v Celju. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.