Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 20. 3. 2020 (razgrajanje, kršitev prepovedi približevanja)

20. 03. 2020 10:41

V zadnjih 24 urah so polcisti na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 298 klicev. V 67 primerih je šlo za interventne dogodke.

Kriminaliteta

Vlom v trgovino – Celje

Včeraj zjutraj so bili obveščeni o vlomu v trgovino na Bežigrajski cesti v Celju. Storilec je ukradel menjalni denar in več različnih artiklov.

Vlom v klet – Šoštanj

Na cesti Heroja Gašperja v Šoštanju so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. neznani storilec je ukradel kolo.

Požar – Založe

Včeraj dopoldne so v Založah, na območju Policijske postaje Žalec, obravnavali požar. Vnela, se je kosilnica, ki jo je domačin po košnji pospravil v gospodarsko poslopje. Ogenj je povzročil za okoli 2.000 škode.

Požar – Velike Grahovše

V Velikih Grahovšah, na območju Policijske postaje Laško, je včeraj popoldne zagorel manjši bager. Požar so pogasili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Vrh nad Laškim. Zagorelo je zaradi napake na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.

Javni red in mir

V Celju so policisti v popoldanskih urah pridržali 38-letnega kršitelja, ki je razgrajal pred trgovino na Ljubljanski cesti in napadel varnostnika, potem, ko ga je ta zadržal po tatvini artiklov. 38-letnik, ki je javni red in mir v Celju kršil tudi že v dopoldanskih urah, je varnostnika lažje poškodoval. Zaradi storitve kaznivega dejanja Povzročitev lažje telesne poškodbe ga bodo kazensko ovadili, za kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

V Žalcu so pridržali moškega, ki je razgrajal in nadlegoval osebje zdravstvenega doma. Tudi njemu bodo izdali plačilni nalog.

V Radečah so oglobili moškega, ki se je nedostojno vedel in grozil sosedom.

Na območju  policijske uprave so včeraj v dopoldanskih urah obravnavali primer nasilja v družini. 39-letnega moškega, ki mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, bodo kazensko ovadili. Storilec je v popoldanskih urah že kršil izrečen ukrep, za kar so ga oglobili.

Vsem občanom policisti polagajo na srce, naj spoštujejo odlok, ki je začel veljati ob polnoči in prepoveduje gibanje in zbiranje ljudi na javnih krajih in površinah in s tem skrbijo za svoje zdravje in zdravje soljudi.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,795 seconds.