Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 21. 2. 2020 (v trku s tovornjakom huje poškodovani 14-letnik)

21. 02. 2020 09:09

V zadnjih 24 urah so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 63 interventnih dogodkov. 30 s področja cestnega prometa, 18 s področja kriminalitete in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Zadobrova

Včeraj, nekaj čez 16. uro, so policisti na lokalni cesti v Zadobrovi obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval 14-letni voznik kolesa z motorjem. Povzročil jo je 31-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Zadobrove proti Škofji vasi. Voznik je v križišču izsilil prednost 14-letnemu vozniku kolesa z motorjem, ki je vozil iz smeri Trnovelj proti Arclinu. V trčenju se je 14-letni voznik kolesa z motorjem hudo poškodoval, njegov 14-letni sopotnik pa lažje.

Poleg omenjene smo včeraj obravnavali še devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Zasega vozil – Šmartno ob Paki in Zgornja Pristava

V Šmartnem ob Paki ter v Zgornji Pristavi, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, smo zasegli osebni vozili vozniku in voznici, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj.

Vožnja pod vplivom alkohola – Polzela in Šentjur

Na Polzeli so policisti v večernih urah obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,91 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, ga pridržali, sledi obdolžilni predlog. Voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola so včeraj obravnavali tudi v Šentjurju. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog.

Vožnja z neprilagojeno hitrostjo – Celje

V Celju, na Cesti v Laško, so sinoči obravnavali voznika osebnega vozila, ki je v naselju hitrost prekoračil za dobrih 50 km/h. Odvzeli smo mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Preventivni nasvet – pustovanje

Ker je pred nami pustna sobota, ko se boste mnogi odpravili na pustovanja, opozarjajo voznike motornih vozil, da med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask. Zakon o varnosti cestnega prometa namreč predpisuje, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševal njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi maske, lasulje, kostumi in podobno! Za
neupoštevanje te določbe je predpisana globa 120 evrov.

Pri morebitnem nenadnem zaviranju ali prometni nesreči lahko razni pripomočki (deli pustnih mask, palice, orodje in drugi predmeti), ki so v kabini, poškodujejo potnike v vozilu, zato svetujemo, da jih pospravite v
prtljažnik vozila. Če se boste ta vikend odpravili na pustne zabave nikar ne vozite, če boste pili alkoholne pijače.

Kriminaliteta
Poškodovanje dveh vozil – Migojnice

V Migojnicah je neznani storilec z ostrim predmetom na dveh vozilih naredil več risov.

Vlom – Gomilsko

Na Gomilskem je neznanec vlomil v ograjen kozolec. Ukradel je kosilnico več vrtnega orodja ter nekaj drugih stvari.

Poskus vloma – Celje

Na Opekarniški ulici v Celju je neznani storilec pokušal vlomiti v dva avtomata z napitki in prehranskimi izdelki. S poškodovanjem avtomatov je lastnikom povzročil za dobrih 1.000 € škode.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 1,143 seconds.