Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 22. 10. 2021 (trčila kolesar in peška, pijana voznica povzročila nesrečo,…)

22. 10. 2021 17:59

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 268 klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

14  interventnih  klicev  je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 11 s področja javnega reda in miru.

Včeraj so obravnavali  dve  prometni  nesreči s hudimi poškodbami, tri z lažjimi in devetnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo  prometno  nesrečo  s hudimi poškodbami so nekaj pred 9. uro dopoldne obravnavali  v  Polžanski  vasi,  na  območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah,  kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padla 85-letna kolesarka.

Nekaj čez 14. uro so prometno nesrečo s hudimi poškodbami obravnavali tudi v  Mežici. Povzročila jo je  42-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz  smeri  Poljane  proti  Črni  na Koroškem in v križišču, pri zavijanju v levo,  ni  pustila mimo vozila,  katerega   53-letna voznica, je pravilno pripeljala  iz nasprotne smeri. V trčenju se je lažje poškodovala sopotnica v  vozilu  povzročiteljice,  hudo  pa  se  je  poškodovala 53-letna voznica osebnega vozila.

V  prometni  nesreči  v  Mestinju, ki se je zgodila nekaj pred 14. uro, sta bili  udeleženi  dve  osebni  vozili.  Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega  vozila,  ki  je zapeljal na levo smerno vozišče. V trčenju sta se oba voznika lažje poškodovala.

Okoli  15. ure so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi v Podgaju,  na  območju  Policijske  postaje  Šentjur.  Udeležena so bila tri osebna  vozila.  Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je vozila pod vplivom  alkohola  in  je  zapeljala na levo smerno vozišče in trčila v dve osebni vozili, ki sta pripeljali nasproti.

Poziv kolesarju udeleženem v prometni nesreči

Sinoči,  okoli 19.30 ure, so v Celju, na Gregorčičevi ulici 5, obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala peška, v katero je trčil neznani  kolesar.  Peška  je  hodila   po pešpoti iz smeri stavbe Pljučnega oddelka  v Zdravstvenem domu Celje, proti kiosku za hitro prehrano, oziroma proti  Splošni  bolnišnici  Celje.  Iz nasprotne smeri je pripeljal neznani kolesar  in  trčil vanjo. Po trčenju sta oba padla in se pogovorila, vendar si  podatkov  nista  izmenjala.  Peška  je naknadno, zaradi lažje poškodbe, poiskala  zdravniško pomoč. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti pozivajo udeleženega   kolesarja,  da  pokliče  na  telefonsko  številko Policijske  postaje  Celje 03 54 26 400 oziroma na telefonsko številko 113. Za podatke prosijo tudi morebitne očividce.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali osemkrat.

S področja kriminalitete izpostavljajo vlom in tatvino.

V  Letušu so obravnavali  vlom v vrtno uto, od koder je storilec ukradel baterijski vijačnik, kosilnico in vbodno žago.

Na  Teharski  cesti  v  Celju je neznani storilec z odprtega tovornega dela vozila ukradel nahrbtno kosilnico.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 0,773 seconds.