Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 22. 3. 2019 (prometne nesreče s hudimi in lažjimi poškodbami, ilegalni prestop meje,…)

22. 03. 2019 15:37

Včerajšnji dan so na območju Policijske uprave Celje zaznamovale prometne nesreče in posledično zastoji na cestah.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami – avtocesta med Ljubečno in Dramljami

Okoli 14.30 ure so na avtocesti med Ljubečno in Dramljami obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. 26-letni voznik osebnega vozila  je  zaradi  vožnje z neprilagojeno hitrostjo  trčil v osebno vozilo 55-letnega voznika osebnega vozila, ki je stal v koloni. Njegovo vozilo je odbilo  še  v  vozilo pred njim. Rezervno  kolo, ki je padlo z vozila 55-letnika je poškodovalo še četrto vozilo. V trčenju se je 55-letni voznik hudo poškodoval, 26-letni  povzročitelj  pa  lažje. V času  ogleda  in odstranjevanja posledic  prometne  nesreče je bila avtocesta na tem odseku zaprta, zaradi obvozov je gneča nastala tudi na lokalnih cestah.

Prometne nesreče  z lažjimi telesnimi poškodbami  – Celje, Vrbno, Ponikva, avtocesta med Zimo in Dramljami ter Vrbje

Včeraj, okoli 10.ure, nas je voznik tovornega vozila obvestil, da se mu je na  uvozu  na  avtocesto Celje – Center, v smeri proti Ljubljani, prevrnila prikolica. Zaradi odstranjevanja prikolice z vozišča in čiščenja ceste je bil uvoz na avtocesto na tem delu  približno štiri ure zaprt.

Nekaj minut pred 11. uro so v Vrbnem obravnavali prometno nesrečo, v kateri  sta  zaradi  vožnje  po nasprotnem smernem vozišču čelno trčili dve osebni vozili. Prometno nesrečo je povzročil voznik, ki je vozil v smeri proti  Celju  in  je  iz  neznanega  razloga  zapeljal  na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal drugi voznik osebnega vozila. Le ta se je v trčenju lažje poškodoval.

Čelno trčenje so včeraj okoli 13.30 ure obravnavali tudi na Ponikvi. V tem primeru je voznica osebnega vozila zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno  trčila  v voznico drugega osebnega vozila, ki je pravilno pripeljala nasproti. Povzročiteljica se je v trčenju lažje poškodovala.

Nekaj  pred  14.  uro  so  prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami obravnavali  na  avtocesti  med Celjem in Dramljami v smeri Maribora, ko je voznik  osebnega vozila, zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v osebno vozilo, ki je vozilo pred njim. V trčenju sta se lažje poškodovala sopotnika v obeh vozilih.

Nekaj pred 19. uro so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali še v  Vrbju, kjer je padel 67-letni voznik kolesa z motorjem, ki je vozil brez varnostne čelade in močno pod vplivom alkohola.

Poleg  omenjenih so včeraj obravnavali še 17 prometnih nesreč z materialno škodo.

Zaseg vozila – Laško

Na območju Laškega so zasegli osebno vozilo voznici, ki ji je poteklo vozniško dovoljenje.

Nedovoljen prestop državne meje – Dobovec

Na Mejnem prehodu Dobovec so sinoči pri vstopu v Slovenijo, na podvozju vozila, nad zabojem za palete, odkrili 30-letnega državljana Alžirije, ki se je v podvozje slovenskega tovornega vozila skril na območju Bosne in Hercegovine. Alžirskega državljana so po opravljenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Tatvina osebnega vozila – Velenje

V Velenju, na Goriški cesti, so včeraj obravnavali tatvino leto dni starega osebnega vozila Renault Megane, bele barve, registrskih številk CE HD 667.

Tatvina – Laško

Z delovišča v Modriču, na območju Laškega je neznani storilec ukradel okoli 700 rebrastih podložnih plošč.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 1,049 seconds.