Poročilo Policijske uprave Celje: petek 22. 7. 2022 (pri prekrivanju strehe padel z višine desetih metrov, ukradli prenosni sef z gotovino,…)

22. 07. 2022 11:34

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 283 klicev občanov. 77 klicev je bilo interventnih.

20 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 39 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

V Kozjem Vrhu nad Dravogradom so v dopoldanskih urah obravnavali nesrečo pri delu. Do nesreče je prišlo pri prekrivanju strehe stanovanjske hiše. 45-letni delavec je pri odstranjevanju desk izgubil ravnotežje in padel z višine okoli devetih metrov. Pri padcu se je hudo poškodoval. Na kraju so mu prvo pomoč nudili reševalci, nato so ga s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. V omenjenem primeru policisti zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja ogrožanje varnosti pri delu zoper odgovorno osebo podjetja.

V Velenju so obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je ukradel e-skiro in mini prenosni sef z gotovino.

V nadaljevanju še o dogajanju s področja cestnega prometa.

Okoli 13. ure so na relaciji Socka – Nova Cerkev obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval voznik skuterja, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola in je zapeljal v obcestni jašek in padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel nekaj več kot tri promile alkohola v krvi.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so sinoči obravnavali tudi v Vasi, na območju Radelj ob Dravi. Voznik štirikolesnika, ki je imel v krvi nekaj manj kot dve promili alkohola je zapeljal z vozišča po strmini in padel.

Pred nami je lep poletni vikend, ki prinaša mnogo prireditev in druženj. Če boste uživali alkoholne pijače nikar ne vozite. Ravnajte odgovorno in si poiščite prevoz.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,368 seconds.