Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 24. 4. 2020 (pridržali opitega kolesarja, več kršitev JRM)

24. 04. 2020 10:59

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 268 klicev občanov. V 83 primerih je šlo za interventne dogodke.

Prometna varnost

Na Celjski cesti v Žalcu so policisti včeraj popoldne obravnavali 53-letnega kolesarja, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 2,3 promila alkohola v krvi. Zaradi kolesarjenja pod vplivom alkohola so mu izdali plačilni nalog. Ker se je do mimoidočih nesramno vedel in kršil javni red in mir, so ga oglobili še zaradi kršitve javnega reda in miru. Ker 53-letnik s kršitvijo kljub mnogim opozorilom ni prenehal, so ga pridržali do streznitve.

V Belem so policisti v večernih urah zasegli osebno vozilo vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo.

Kriminaliteta

V Žalcu so policisti včeraj obravnavali poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je na osebnem vozilu, parkiranem na Čopovi ulici, poškodoval tri pnevmatike, karoserijo in ukradel obe registrski tablici.

V Šentlenartu, na območju Mislinje, je neznani storilec na trgovskem poslopju, poškodoval vrata za dostavo blaga in zunanjo enoto alarmne naprave. V trgovino ni uspel vstopiti.

V Latkovi vasi je neznani storilec trgovki s prodajnega pulta ukradel njena dioptrijska očala.

Iz trgovine v Celju je včeraj popoldne neznani storilec ukradel več steklenic zganja ter več brivnikov in nastavkov za brivnike in trgovskemu podjetju povzročil za dobrih 400 € škode.

Javni red in mir

Zaradi lažne naznanitve prekrška in kasnejše kršitve javnega reda in miru ter žaljenja soseda, so policisti včeraj v Vrbju izdali plačilni nalog občanu.

V Preboldu so pridržali in oglobili občana, ki je pijan razgrajal in kršil javni red in mir v stanovanjski hiši.

V Laškem so plačilni nalog izdali občanki, ki je pod vplivom alkohola kršila javni red in mir v stanovanjski hiši.

Zaradi nedostojnega vedenja in kršenja javnega radi in miru so v večernih urah enega občana oglobili v Celju, dva pa v Šempetru v Savinjski dolini.

Ostalo

V Spodnjih Gorčah, na območju Policijske postaje Žalec, so včeraj zjutraj obravnavali požar. Zaradi napake na električni napeljavi je zagorel starejši kompresor pod senikom. V požaru je nastala manjša materialna škoda. Tuja krivda je izključena.

V Gortini so včeraj zaradi kršitve Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju, izdali plačilni nalog občanu, ki je na hmeljišču kuril ostanke hmeljevine.

Milena Trbulin, Policijska uprava Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,705 seconds.