Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 24. 5. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 236 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, 2 nujni.

32 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 5 s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in trinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prizor z mesta nesreče; foto: PGD Steklarna Rogaška Slatina

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali sinoči, nekaj pred 23. uro, in sicer v Platinovcu pri Šmarju pri Jelšah. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča in trčila v drevo. Sopotnik v vozilu se je v trčenju najverjetneje huje poškodoval. Voznico bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali osemkrat. Sedemkrat je do kršitev prišlo v javnih in enkrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Žalcu. Storilec je ukradel dnevni izkupiček in menjalni denar. Lastnikom je škodo povzročil še z razbitjem stekla na vhodnih vratih.

V Slovenj Gradcu so policisti obravnavali tatvino kolesa znamke BTWIN. Storilec je kolo ukradel izpred bencinskega servisa.

V Šentrupertu nad Laškim so obravnavali tatvino dveh električnih koles. Storilec ju je ukradel izpod nadstreška stanovanjske hiše.