Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 24. 8. 2018 (drzna tatvina, lažni tuji humanitarci z mercedesi)

24. 08. 2018 09:27

Na območju Policijske uprave Celje je bilo včeraj razmeroma mirno. S področja cestnega prometa poročamo o 11 prometnih nesrečah. V treh so se tri osebe lažje poškodovale, v osmih je prišlo do materialne škode.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali petkrat, trikrat v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

Od dogajanja s področja kriminalitete tokrat o drzni tatvini.

Drzna tatvina – Žalec

Iz drogerije v Žalcu so nas včeraj popoldne obvestili, da je neznanec ukradel dva parfuma, vredna okoli 100 €, in pobegnil iz trgovine. Kmalu po dogodku smo bili obveščeni, da storilec prodaja parfuma na avtobusni postaji v Žalcu. Žalski policisti so na kraju prijeli 34-letnega moškega, sicer starega znanca policije, ki je parfuma ukradel in ga bodo kazensko ovadili zaradi tatvine, 37-letnea moškega, ki je enega od parfumov kupil po izdatno nižji ceni, pa čaka kazenska ovadba zaradi prikrivanja.

Opozorilo

Na celotnem območju naše policijske uprave se znova pojavljajo primeri, ko neznanci v imenu različnih humanitarnih društev in drugih institucij pobirajo prispevke. Običajno imajo pripravljene listine s pravilnim naslovom institucije in vpisanih vsaj nekaj darovalcev in zneskov. Včeraj nas je občan opozoril na moškega, ki je na tovrsten način do denarja poskušal priti v Slovenskih Konjicah, vendar se je pred prihodom policistov s kraja odpeljal s temnejšim vozilom znamke BMW tujih registrskih številk.

V zadnjih dneh so celjski policisti tujcu, ki je v imenu različnih institucij pobiral prispevke, izrekli globo. Kršitelji, ki na ta način pobirajo prostovoljne prispevke, so najpogosteje tuji državljani. Če občani opazijo tako imenovane »lažne humanitarce«, naj ne nasedajo njihovim prošnjam, ampak naj o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113. Ob prijavi naj podajo čim bolj točen opis oseb, lokacijo, opis oblačil, smer gibanja, vozilo in podobno.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 0,835 seconds.