Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 27. 12. 2019 (poškodba ob uporabi pirotehnike, zaseg pirotehnike,…)


Na območju Policijske uprave Celje smo od torka do danes obravnavali 157 interventnih dogodkov. Policisti so obravnavali 10 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju, 15 kršitev v zasebnem prostoru, 5 prometnih nesreč z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 z materialno škodo. Na področju kriminalitete so obravnavali 19 različnih kaznivih dejanj in sicer, vlome, tatvine, lahke telesne poškodbe, grožnjo in nasilje v družini.

Torek, 24. december 2019

Vlom v hišo – Mozirje
Policisti PP Mozirje so v torek obravnavali vlom v stanovanjsko hišo od koder je neznani storilec odtujil vrednejše predmete in gotovino.

Vlom v stanovanje – Celje
Prav tako so v Celju policisti obravnavali vlom v stanovanje skozi terasna vrata od koder je neznani storilec odtujil vrednejše predmete.

Sreda, 25. december 2019

Poškodba s pirotehničnimi sredstvi – Rogatec

V sredo so policisti na območju Rogatca obravnavali poškodbo 54 letnega občana, kateri se je lažje telesno poškodoval pri streljanju s pištolo za rakete.  Zaradi prekrška bodo policisti zoper njega uvedli hitri postopek.
 
Četrtek, 26. december 2019

Zaseg pirotehničnih sredstev – Rajnkovec

Včeraj so policisti na mejnem prehodu za obmejni prehod Rajnkovec pri vstopu v državo, 18 letnemu državljanu Slovenije zasegli 196 petard. Zaradi prekrška bodo policisti zoper njega uvedli hitri postopek.

Zaseg vozil

Od torka do danes so policisti na območju PU Celje zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa, zasegli 6 vozil. 4 zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in 2 vozili zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ilegalni prehod

Na območju Rogatca so policisti v torek izsledili dva državljana Pakistana, ki sta ilegalno prestopila državno mejo. Med postopkom sta zaprosila za azil in bila odpeljana v azilni dom.