Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 27. 5. 2022 (podiranje dreves usodno za večkratnega sekaškega prvaka,…)

27. 05. 2022 08:45

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 254 klicev občanov. 61 klicev je bilo interventnih.

16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 30 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Pregled včerajšnjega dogajanja policisti začenjajo s podatki o tragični delovni nesreči, ki se je v dopoldanskih urah zgodila v gozdu na območju Belih Vod. Na 52-letnega moškega, ki je pri delu uporabljal vso potrebno zaščitno opremo, je med podiranjem drevja, padel vrh večjega drevesa in ga tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Po poročanju centra za obveščanje se je ob 9.11 v gozdu ob naselju Bele Vode, občina Šoštanj, zgodila delovna nesreča pri podiranju drevja. Gasilci PGD Velenje in PGD Šoštanj so zavarovali kraj nesreče in omogočili dostop reševalcem do poškodovane osebe. Reševalci NMP Velenje so ugotovili, da je zaradi posledic nesreče na kraju umrla. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Kot so sporočili z Zavoda za gozdove Slovenije, se je smrtno ponesrečil večkratni zmagovalec državnih sekaških tekmovanj lastnikov gozdov, Janko Mazej iz Belih Vod.

Na območju Policijske postaje Slovenj Gradec so včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,93 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali, sledi obdolžilni predlog.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
165 queries in 1,302 seconds.