Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 27. 8. 2021

27. 08. 2021 14:18

Na Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 212 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih.

14  interventnih  klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

S področja cestnega prometa policisti poročajo o eni prometni nesrečah z lažjimi poškodbami in šestnajstih z materialno škodo.

Prometno nesrečo z lažjimi  poškodbami so včeraj, nekaj pred 6. uro zjutraj,  obravnavali  na  Prevaljah.  Voznik mopeda, ki je vozil iz smeri Prevalj  proti  Mežici,  je trčil v srno, ki je skočila predenj in padel. V tistem  trenutku  mu  je nasproti pripeljala voznica osebnega vozila, ki je zaradi padca mopedista zavirala, voznik osebnega vozila, ki je pripeljal za njo, pa zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, ni uspel pravočasno ustaviti  in  je  trčil  v  njeno  vozilo.  Voznica  se  je v trčenju lažje poškodovala,   prav  tako  se  je  pri  padcu  lažje  poškodoval  mopedist. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so na območju Prevalj pridržali voznika osebnega  vozila,  ki  je  imel 0,68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Kriminaliteta

V  Šentjurju so obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. S poškodovanjem vrat je storilec lastnici povzročil za okoli 300 € škode.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
151 queries in 2,969 seconds.