Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 27. 9. 2019 (hujša nesreča z električnim kolesom, lažje poškodovana otroka in poziv policije,…)


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 290 klicev občanov. V 87. primerih je šlo za interventne dogodke.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Štore

V Štorah so okoli 14. ure obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodoval 68-letni kolesar, ki je z električnim kolesom trčil v robnik in padel.

Sum kaznivega dejanja Nevarna vožnja – Letuš

Na območju Letuša so nekaj po 23. uri obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je poskušal prehiteti tovorno vozilo, vendar je zaradi vozila, ki mu je pravilno pripeljalo nasproti, zapeljal nazaj na svoj vozni pas in pri tem trčil v tovorno vozilo, ki ga je nameraval prehiteti. V trčenju na srečo ni bil nihče poškodovan. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik 0,75 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ker je voznik z neodgovorno vožnjo ogrožal sebe, svoje sopotnike in druge udeležence v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja.

Prometni nesreči z udeležbo otrok – Slovenske Konjice in Prevalje

Na Liptovski ulici v Slovenskih Konjicah je 57-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila v smeri proti Zrečam, na prehodu za pešce spregledala 12-letno deklico, ki je prečkala vozišče in vanjo trčila z vzvratnim ogledalom. Deklica se je v prometni nesreči lažje poškodovala.

Drugo prometno nesrečo z udeležbo otroka so okoli poldneva obravnavali na Prevaljah, v neposredni bližini Pizzerije Škufca. Neznani voznik modrega osebnega vozila znamke Hyundai, je na prehodu za pešce zapeljal čez nogo 10-letnemu dečku, ki je prečkal vozišče. Voznik je na kraju nesreče ustavil in dečka vprašal, če je poškodovan in mu ponudil prevoz do doma. Deček je prevoz zavrnil in vozniku dejalda ni poškodovan, vendar je bilo kasneje ugotovljeno, da ima lažjo poškodbo narta. Voznika pozivajo, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi na Policijski postaji Ravne na Koroškem ali pokliče na telefonsko številko 02 82 16 200 oziroma na številko 113. Za podatke o nesreči prosimo tudi morebitne očividce.

Vožnja pod vplivom alkohola – Radmirje

V Radmirju so sinoči ustavili 63-letnega voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1,07 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Tatvina – Šentjur

V Šentjurju je neznani storilec, z osebnega vozila parkiranega na parkirišču Ceste Miloša Zidanška, ukradel sprednjo masko vozila.

Vlom – Velenje

V Velenju, na Cesti Simona Blatnika, so obravnavali vlom v poslovni prostor. Storilec, ki je vlomil skozi vhodna vrata, je ukradel nekaj gotovine.