Poročilo Policijske uprave Celje: petek 28. 10. 2022 (novi dve tatvini v stanovanjih, kraja tone električnih vodnikov,…)


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24 urah prejeli 293 klicev občanov. 78 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 35 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Nekaj čez 12. uro so na Kidričevi cesti v Celju obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega vozila je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v motorista. Motorist se je v trčenju lažje poškodoval.

V popoldanskih urah so prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali tudi na avtocesti, malo pred izvozom Vransko, v smeri proti Ljubljani. V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili, osebno in kombinirano. Do trčenja je prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznika kombiniranega vozila. V trčenju se je lažje poškodovala ena oseba.

Kriminaliteta

V Letušu so obravnavali tatvino. Storilec je z dvorišča podjetja ukradel okoli 1.000 kg odpadnih električnih vodnikov.

V Celju so obravnavali tatvino e-skiroja. Storilec ga je ukradel izpred trgovine v Novi vasi.

V Celju je neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo. Medtem, ko sta bila stanovalca v zgornjem nadstropju je preiskal prostore v spodnji etaži in ukradel gotovino.

Podobno tatvino so obravnavali tudi v Čepljah, kjer je lastnik v hiši zalotil neznanca. Ta je vstopil v odklenjeno hišo in pobegnil, ko je opazil, da je lastnik doma. Pred tem je ukradel denarnico z dokumenti in bančnimi karticami.

Okoli 21. ure so bili policisti obveščeni, da je zagorelo v stanovanju več stanovanjske hiše na območju Mežice. Stanovalec se je pri poskusu gašenja požara poškodoval, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec. V omenjenem primeru zbirano obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

M.T./PU Celje