Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 28. 12. 2018 (zaseg hladnega orožja in pirotehnike…)


Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne, ki je minil dokaj varno,
pričenjamo z obvestilom o kaznivem dejanju poškodovanja tuje stvari. Na Mestnem trgu v Slovenskih
Konjicah je neznanec razbil steklo izložbenega okna ene izmed prodajan. Povzročil je gmotno škodo
za okoli 250 €.

Okoli poldneva so bili policisti obveščeni o poškodbi 42-letne pohodnice v bližini koče na Smrekovcu. Pri sestopu z ledene površine je padla in si zlomila nogo. Po nudeni zdravstveni pomoči na kraju je bila s
helikopterjem prepeljana v Splošno bolnišnico Celje.

Okoli trinajste ure so policisti na mejnem prehodu Bistrica ob Sotli med mejno kontrolo v vozilu 20-letnega hrvaškega državljana našli in zasegli kovinsko teleskopsko palico dolžine 53 centimetrov, ki je po Zakonu o orožju opredeljena kot hladno orožje in jo je prepovedano imeti v posesti ali nositi. Kršitelju so izrekli globo v višini 500 €. Okoli šestnajste ure pa so pri pregledu vozila 38-letnega slovenskega državljana našli in zasegli 140 kosov prepovedanih pirotehničnih sredstev, katerih glavi učinek je pok (močnejše petarde). Zoper domačina bodo izvedli hitri postopek z izdajo odločbe za plačilo globe v višini 400 €. (zaseženi predmeti na naslovni fotografiji)

Okoli petnajste ure popoldan so policisti v kraju Čreta pri Vranskem opravili ogled kraja nesreče pri delu. Pri podiranju je odrezani spodnji del drevesa 36-letnemu domačinu potisnil levo nogo med štor in skalo v neposredni bližini. Pri tem je utrpel zlom levega gležnja. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Celje, kjer je ostal na zdravljenju.

Nekaj po dvajseti uri zvečer so bili policisti obveščeni o požaru na osebnem avtomobilu v garažni hiši na Koželjskega ulici v Velenju. Do požara je prišlo je prišlo pod prednjim delom vozila. Nastala je gmotna škoda za okoli 5.000 €. Vzrok požara še ugotavljamo.

Želimo vam, da dneva vikenda, ki sta pred nami, preživite prijetno in varno.