Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 28. 5. 2021 (čelno trčenje v Košnici, v Celju izsledili štiri Afganistance,…)

28. 05. 2021 14:12

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 369 klicev občanov. 82 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

10  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 5 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 46 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so obravnavali enajst prometnih nesreč, štiri z lažjimi poškodbami udeleženih in sedem prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami so včeraj obravnavali v Mestinju, v Košnici pri Celju, v Celju in  v Pamečah.

V  Mestinju  je  voznica  osebnega  vozila  zaradi  vožnje  z neprilagojeno hitrostjo zapeljala z vozišča. Vozilo se je prevrnilo.

V  Košnici  so  bila  v  prometni  nesreči  udeležena  štiri osebna vozila. Prometno  nesrečo  je  povzročil  voznik  osebnega  vozila,  ki  je nenadno zapeljal v levo in čelno trčil v vozilo voznice, ki je pripeljala nasproti. V  njeno  vozilo  sta  trčili še dve voznici. Vsi štirje udeleženci so se v prometni nesreči poškodovali.

V  Celju, na Kidričevi ulici, je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje s prekratko  varnostno razdaljo. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki se je v trčenju lažje poškodovala.

V Pamečah sta se v prometni nesreči, ki jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil voznik osebnega vozila, lažje poškodovali dve osebi.

Na  območju Slovenj Gradca so včeraj pridržali voznika osebnega vozila, ki je  vozil  krepko  pod  vplivom alkohola. V krvi je imel nekaj manj kot dve promili  in  pol  alkohola. V Arji vasi so obravnavali voznika, ki je imel dobro promilo in pol alkohola v krvi, v Laškem pa voznika, ki je imel dobro promilo.  V vseh treh primerih sledijo obdolžilni predlogi.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Včeraj  nekaj pred šesto uro zjutraj so v Bukovju v Babni Gori obravnavali požar.   Zagorelo   je   starejše   gospodarsko   poslopje.  Do  požara  je najverjetneje prišlo zaradi kratkega stika na električnem vodniku. V požaru je  v  celoti  zgorel  leseni  del objekta. V hlevu je bilo v času požara 5 krav,  štiri  so  uspeli  pravočasno  rešiti.  Ogenj  je  uničil  tudi  več kmetijskih  strojev.  Požar  je  gasilo 47 gasilcev okoliških prostovoljnih gasilskih društev.

Ilegalne migracije

V  dopoldanskih  urah sta nas dva občana Celja poklicala in povedala da sta opazila  štiri  moške,  za  katere  sta posumila, da bi lahko bili ilegalni migranti.  Kmalu  po  klicu so na Brodarjevi ulici v Celju izsledili štiri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po opravljenih postopkih so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,781 seconds.