Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 28. 6. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 288 klicev občanov. 67 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Enaindvajset interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, eno z lažjimi in trinajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so nekaj čez 18. uro obravnavali v Gubnem. Mladoletni voznik kolesa z motorjem, ki je vozil neregistrirano vozilo po levi strani vozišča, je trčil v voznika traktorja, ki je pravilno pripeljal nasproti. V trčenju se je mladoletni mopedist hudo poškodoval.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Na območju Prevalj so včeraj dopoldne obravnavali nesrečo. Čreda govedi je poškodovala ogrado pašnika in pobegnila. Ko sta jih lastnik in lastnica kmetije poskušala spraviti nazaj na ograjen pašnik, ju je napadel bik in oba poškodoval.

Včeraj okoli pol enajste ure dopoldne je policiste je občanka obvestila, da je v svojem vozilu, ki ga je pred tem uporabljala druga oseba, našla eksplozivno telo. V sodelovanju z gasilci so nemudoma zavarovali širšo okolico in onemogočili dostop do vozila. Starejše eksplozivno telo so varno odstranili pripadniki Specialne enote policije. V vozilu so v nadaljevanju našli še več nabojev in pripomočke za predelavo eksplozivnega telesa. V omenjenem primeru nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivih dejanj grožnje in nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva.

V Strmcu pri Svetem Florjanu so obravnavali drzno tatvino. Dva moška sta se pripeljala do stanovanjske hiše. Medtem, ko je eden zamotil lastnico hiše, je drugi vstopil v hišo in ukradel gotovino in zlatnino. S kraja sta se odpeljala s starejšim vozilom VW Golf, temno sive barve, ljubljanskega registrskega območja.

Včeraj nekaj pred 17. uro so bili policisti obveščeni, da se je v gozdu na območju Črne na Koroškem med spravilom lesa na strmem pobočju huje poškodoval 44-letni moški. Pripadniki Gorske reševalne službe Koroška so hudo poškodovanega moškega prinesli na čistino, kjer je lahko pristal policijski helikopter, ki ga je odpeljal v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Nesrečo pri delu so včeraj obravnavali tudi na območju Vojnika. Pri spravilu sveže trave se je na razmočenem terenu prevrnil traktor z nakladalko, pri čemer se je huje poškodoval 69-letni traktorist, ki so ga v nadaljevanju s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor.

Na Prevaljah so obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel okoli 15 steklenic žganja.

Z osebnega vozila parkiranega na Milčinskega ulici v Celju je neznani storilec ukradel obe ogledali in zadnji spojler.

Okoli polnoči so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal v Rimskih Toplicah. Po prvih podatkih ni storilec ničesar ukradel, škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem vhodnih vrat.

Policisti Policijske postaje Slovenj Gradec hranijo denarnico z gotovino, ki jo je na območju Slovenj Gradca, v ponedeljek, 24. junija 2024, našel občan. Lastnika pozivajo, da jo prevzame na slovenjegraški policijski postaji.