Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 30. 7. 2021 (kolesarja iz ravnotežja spravil tovornjak in alkohol, v času prepovedi vožnje pijan v jarek,…)

30. 07. 2021 13:27

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli 299 klicev občanov. 61 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

17  interventnih  klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

V Arclinu so v dopoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je  lažje  poškodoval  kolesar,  ki  je,  ko  je  mimo  njega peljal voznik tovornega  vozila,  zapeljal  v  desno,  trčil  v robnik, padel in se lažje poškodoval. Kolesar je imel  v krvi dobri dve in pol promila alkohola.

Na  relaciji  Prekope  –  Čeplje  je  pri  vožnji  po  hribu  navzdol padla mladoletna kolesarka in se lažje poškodovala.

Okoli  19.  ure  se  je  v  prometni  nesreči  na območju Vinske gore lažje poškodoval  voznik  osebnega  vozila,  ki  je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo  in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal z vozišča. Voznik, ki je bil  v prometni nesreči udeležen sam, je imel dobro promilo in pol alkohola v  krvi. Ker je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Osebno vozilo so na območju Tepanja sinoči zasegli še vozniku, ki je vozil kljub  ukrepu  prepovedi  uporabe  tujega  vozniškega dovoljenja na ozemlju Republike Slovenije.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru  so  trikrat ukrepali v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Izpred  stanovanjskega  bloka v Šoštanju je neznani storilec ukradel skuter znamke  Longija  Firefox,  letnik 2018, modre barve, registrskih številk CE 4K-L5.

V  Mežici  je  v  nočnih  urah  neznani  storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo. Lastnici je s poškodovanjem vrat na sopotnikovi strani povzročil za najmanj 200 € škode.

Na  Goriški  cesti  v  Velenju  so  obravnavali  vlom  v  kletne  prostore stanovanjskega  bloka,  od  koder  je  storilec  ukradel gorsko kolo znamke Canyon Spectral 6,0, črne barve, vredno okoli 2.400 €.

M.T./PU celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
153 queries in 2,333 seconds.