Poročilo policijske uprave Celje: petek, 4. 1. 2019 (vlomi, smrt na cesti, roparska tatvina)

04. 01. 2019 09:54

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne, ki je minil dokaj varno, pričenjamo z obvestilom o kaznivem dejanju velike tatvine. Na Trubarjevi ulici v Laškem je neznani storilec v ograjenem prostoru vlomil v osem kontejnerjev in iz njih odtujil več monitorjev, tiskalnikov in električnih podaljškov. Podjetji iz Novega mesta je oškodoval za okoli 1.000 €.

V jutranjih urah smo bili obveščeni o vlomu v dva gradbena kontejnerja in barako na gradbišču v neposredni bližini Lidla v Žalcu. Iz njih je neznanec je v času od četrtka 27. decembra odtujil električni sesalec, bencinski agregat in različno orodje v vrednosti okoli 1.500 €.

Okoli pol osme ure zjutraj smo obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom. V Stražah pri Mislinji je 63-letni voznik osebnega avtomobila iz Celja, med vožnjo po glavni cesti iz Mislinje proti Slovenj Gradcu,  zapeljal levo in trčil v panelno ograjo ob cesti. Kljub nudenju nujne zdravniške pomoči je umrl na kraju. Na vozilu in panelni ograji je nastala manjša materialna škoda. Za ugotavljanje vzroka smrti je bila odrejena sanitarna obdukcija. Po vseh zbranih podatkih bomo poslali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

V popoldanskih urah smo opravili ogled kraja vloma v osebni avtomobil na parkirnem prostoru pokopališča v Vojniku. Neznanec je v času, ko se je bila lastnica nahajala pokopališču, razbil trikotno steklo na levih vratih in iz notranjosti osebnega avtomobila odtujil žensko torbico z dokumenti in manjšo vsoto gotovine.

V večernih urah smo v Čretvežu pri Slovenskih Konjicah obravnavali kaznivo dejanje roparske tatvine. Trije znanci so oškodovanca odpeljali na pošto, kjer je dvignil manjšo vsoto gotovine. Po prihodu domov je med njimi prišlo do spora. Pri tem so z njim fizično obračunali in mu na silo odvzeli gotovino. Okoliščine storitve kaznivega dejanja še preverjamo.

 

dr. Peter Pungartnik, vodja oddelka OKC PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
139 queries in 0,788 seconds.