Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 6. 1. 2023


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 195 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 31 s področja prometne varnosti in 23 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so policisti obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in 14 prometnih nesreč z materialno škodo.

V Stražici, na območju Policijske postaje Celje, so policisti sinoči okoli 22.30 ure, zaznali voznika kombiniranega vozila, ki je nezanesljivo vozil. Voznik je vozil brez vozniškega dovoljenja, preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel kar 1,26 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so pridržali do streznitve. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sledi obdolžilni predlog.

Včeraj so zaradi vožnje pod vplivom alkohola obravnavali še dva voznika.

V Libeličah so obravnavali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,87 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, v Žiberniku, pa voznika, ki je imel 0,58 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V obeh primerih sledita obdolžilna predloga.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali devetkrat.

Kriminaliteta

Včeraj, nekaj pred 7. uro zjutraj, so bili policisti obveščeni o požaru. Zagorelo je v stanovanju stanovanjskega bloka na Nušičevi ulici v Celju. V omenjenem primeru zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. V času požara je bila v stanovanju starejša gospa, ki se je nadihala dima in so jo z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Ogenj je uničil dnevni prostor. Ob tej priložnosti opozarjamo občane, naj vozil ne parkirajo na mesta, kjer so označene intervencijske poti, kot se je zgodilo v včerajšnjem primeru. V trenutkih gašenja požarov oziroma nudenja pomoči poškodovanim je pomembna vsaka sekunda.

V Miklavžu pri Taboru je neznani storilec iz prostorov novogradnje ukradel več gradbenega materiala.

Na parkirišču v Mali Pirešici je neznani storilec na petih vozilih predrl pnevmatike.

V garažni hiši v Celju so policisti obravnavali poškodovanje vozila. Neznani storilec je vozilo poškodoval z ostrim predmetom in lastnici povzročil za okoli 1.000 € škode.

V Podgori, na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem, je neznani storilec uničil okoli 20 metrov žičnate ograje, s katero je ograjen pašnik.

Danes okoli pol enih zjutraj je v Vrenski Gorci zagorel delovni stroj, ki ga je ogenj v celoti uničil. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena.