Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 6. 12. 2019 (tatvine traktorja, zastav in otroškega vozička ter “menjava” copat)


Na območju Policijske uprave Celje so policisti včeraj obravnavali 57 interventnih dogodkov.

S področja cestnega prometa poročajo o šestih prometnih nesrečah. V eni se je lažje poškodoval 74-letni pešec, v katerega je na prehodu za pešce, na Mariborski cesti v Celju, trčila 38-letna voznica osebnega vozila. V ostalih prometnih nesrečah je prišlo do materialne škode.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so štirikrat ukrepali v javnih in enkrat v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so pridržali.

Tatvina traktorja – Spodnje Grušovlje

V Spodnjih Grušovljah so obravnavali tatvino skoraj novega traktorja znamke New Holand, registrskih številk CE BS-95. Traktor je bil parkiran na dvorišču stanovanjske hiše. Lastnik škodo ocenjuje na dobrih 43.000 €.

Tatvina osebnega vozila – Velenje

V Velenju smo obravnavali tatvino osebnega vozila znamke Renault Megane Grandtour, bele barve, letnik 2018, registrskih številk LJ 04 KNF. Vozilo je bilo parkirano na parkirišču stanovanjskega bloka na Šaleški cesti v Velenju.

Vlom v stanovanjsko hišo – Vešenik

V Vešeniku, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi balkonska vrata. Ukradel je več kosov nakita.

Tatvina – Velenje

V Velenju je neznani storilec z drogov ob nogometnem stadionu ukradel šest zastav.

Tatvina goriva – avtocestno počivališče Lopata

Na avtocestnem počivališču Zima smo obravnavali tatvino goriva. Storilec ga je dobrih 400 litrov ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

Poškodovanje vozil – Velenje

Na parkirišču pri železniški postaji v Velenju je neznani storilec na osebnem vozilu prepiknil vse štiri pnevmatike. V Velenju smo včeraj obravnavali še eno poškodovanje vozila. V tem primeru je storilec z ostrim predmetom na vozilu naredil več risov.

Tatvina otroškega vozička – Slovenj Gradec

S hodnika stanovanjskega bloka na Celjski cesti v Slovenj Gradcu je včeraj nekdo ukradel otroški voziček znamke CYBEX, črne barve na katerem je bila zimska vreča črno zlate barve. Storilec je z dejanjem lastnici povzročil
okoli 1.000 € škode.

Kršitev javnega reda in miru in tatvina

V dopoldanskih urah so bili policisti obveščeni da je na Prevaljah neznani storilec izpred vhodnih vrat stanovanja v stanovanjskem bloku ukradel nove športne copate, vredne dobrih 100 €, stare pa pustil na kraju.

V popoldanskih urah so pred trgovskim centrom v Ravnah na Koroškem obravnavali kršitev javnega reda in miru ter pridržali 26-letnega kršitelja, ki je imel obute ukradene športne copate. Le te bomo vrnili lastniku. 26-letnika bodo zaradi kršitve javnega reda in miru oglobili, zaradi tatvine copat ga bodo kazensko ovadili.

Vlom – Dolič

V Srednjem Doliču so obravnavali vlom v prostore kulturnega društva. Storilec je ukradel nekaj gotovine in radiator.

Poskus vloma – Draža vas

V Draži vasi je neznani storilec poskušal vlomiti v osebno vozilo. S poškodovanjem vrat vozila je lastniku povzročil za okoli 500 € škode.