Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 6. 8. 2021 (z mopedom v betonski jašek, s prikolice ukradena dva vodna skuterja,…)

06. 08. 2021 16:25

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 230 klicev občanov. 69 klicev je bilo interventnih.

10 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 35 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in deset nesreč z materialno škodo.

Policisti so včeraj ob 22.30 uri na Lopati v Celju obravnavali prometno nesrečo z udeležbo voznika kolesa z motorjem. 33-letni voznik je vozil neregistrirano kolo z motorjem iz smeri Lopate proti Šmartnem v Rožni dolini. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal izven vozišča in trčil v betonski jašek ter se huje telesno poškodoval. Povzročitelj med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade in je bil odpeljan v SB Celje. Policisti bodo zoper njega napisali plačilni nalog.

Včeraj nekaj pred 21. uri so policisti v Malem vrhu na območju Šmartnega ob Paki obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 53 letni voznik osebnega vozila. Voznik je zaradi nepravilnega premika z vozilom zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Vozniku je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,66 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so voznika pridržali in bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog.

Enemu vozniku so policisti zasegli vozilo, saj ni izpolnjeval pogojev za vožnjo v prometu.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v šestih primerih na javnem kraju in petkrat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Lembergu pri Šmarju je neznani storilec preko noči iz prikolice odtujil vodna skuterja znamke Sea-doo, eden je zeleno-rumene barve, drugi modro-rdeče barve, ki sta bila naložena na prikolici.

Na območju Gornjega Grada – Mozirje, je neznani storilec iz plašča, ki ga je imela oškodovanka v spalnici, odtujil bančno kartico in gotovino.

V Zagati v Celju je neznani storilec poškodoval parkirano osebno vozilo.

Policisti so obravnavali kaznivo dejanje Nasilje v družini ter osumljencu izrekli ukrep prepoved približevanja. Obravnavali so še kaznivo dejanje Grožnje, zoper osumljenca sledi kazenska ovadba.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 2,406 seconds.