Poročilo Policijske uprave Celje: petek, 9. 8. 2019 (roparska tatvina, povzročitev poškodbe in odvzem mladoletnika; pogrešana oseba))

09. 08. 2019 09:59

Včeraj so policisti na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje sprejeli 285 klicev, v 63 primerih je šlo za interventne dogodke.

Roparska tatvina, Povzročitev lažje telesne poškodbe in Odvzem mladoletne osebe – Radeče

31-letna občanka se je z osebnim vozilom pripeljala na bencinski servis v Radečah. Medtem, ko je vstopila v prostore servisa, se je za volan njenega vozila, v katerem sta zadaj sedela dva otroka, usedel moški in začel brskati po oškodovankini torbici. Vozničina hčerka je pobegnila iz vozila in stekla v prostore servisa. Mlajši bratec je ostal v vozilu. Ko je ženska pritekla do vozila in se postavila predenj, da bi moškemu preprečila vožnjo, jeta spravil vozilo v pogon in se z otrokom, pripetem v otroškem sedežu, odpeljal v smeri proti Zidanemu Mostu. S sprednjim delom vozila je trčil v lastnico vozila, ki mu je poskusila preprečiti vožnjo, nato pa jo je nekaj časa, ko se je oklepala vozla, še vlekel za seboj. V
Rimskih Toplicah so ga policisti ustavili in mu odvzeli prostost. Med vožnjo je povzročil še prometno nesrečo, v kateri na srečo ni bil nihče poškodovan. 53-letnega moškega, doma z območja Zidanega Mosta, bodo kazensko ovadili zaradi sumov storitve kaznivih dejanj Roparska tatvina, Povzročitev lažje
telesne poškodbe in Odvzem mladoletne osebe.

Drzna tatvina – Celje

V Celju smo včeraj obravnavali drzno tatvino, ki sta jo storila mlajša ženska in moški, temnejše polti. Medtem, ko je ženska v trgovini izbirala oblačila je moški iz pisarne zaposleni ukradel denarnico z bančnimi karticami in gotovino.

Tatvina – Laško

V Laškem je neznani storilec s parkiranega vozila ukradel sprednji odbijač z registrskimi tablicami.

Prijetje ilegalnih prebežnikov – Rogatec

Na območju Rogatca so sinoči ustavili 41-letnega voznika osebnega vozila, državljana Slovenije, ki je vozil 4 državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Voznika so pridržali in ga bomo kazensko ovadili. Vsi štirje tujci so zaprosili za azil.

Zaseg tablet – Bistrica ob Sotli

Na Mejnem prehodu Bistrica ob Sotli so včeraj dvema voznikoma zasegli tablete, ki vsebujejo snovi, ki so po uredbi zavedene kot prepovedane droge.

friderik_jesovnikPogrešani 83-letni Friderik Ješovnik 

Tudi včeraj so na širšem območju Smrekovca iskali od torka, 6. avgusta, pogrešanega 83-letnega Friderika Ješovnika, ki je bil v torek v popoldanskih urah nazadnje opažen na območju pod kočo na Smrekovcu v smeri proti Belim Vodam.

Znova prosijo vse, ki so ga opazili, mu morda skušali pomagati s prevozom v dolino, da pokličejo na telefonsko številko 113. Vsak podatek bo dobrodošel.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 1,089 seconds.