Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 1. 2. 2021 (obšla ga je slabost zato je trčil v hišo, ukradel okrasne pokrove platišč,…)


Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh prejeli 597 klicev občanov. 152 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Cestni promet

S  področja  cestnega  prometa  poročamo  o  eni  prometni nesreči s hudimi telesnimi  poškodbami, dveh z lažjimi in enaintridesetih prometnih nesrečah z materialno škodo.

Vse  tri  prometne  nesreče,  v  katerih  so se udeleženci poškodovali, so obravnavali v petek.

Prometno  nesrečo  s  hudimi  telesnimi  poškodbami  so  okoli  10.30  ure obravnavali na Kidričevi cesti v Celju, kjer se je pri padcu s kolesom hudo poškodovala 66-letna kolesarka.

V  petek  okoli  šestih  zjutraj  se je v Spodnji Rečici na območju Laškega lažje  poškodoval  voznik  motornega  kolesa,  ki je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, trčil v osebno vozilo.

V  popoldanskih  urah  se  je  na  Celjski  cesti  v  Rogaški Slatini lažje poškodoval  voznik  osebnega vozila, ki je zaradi nenadne slabosti zapeljal čez levo smerno vozišče na travnik in trčil v stanovanjsko hišo.

V  petek,  okoli  15.30  ure,  so  na  območju Rogaške Slatine obravnavali prometno  nesrečo s pobegom. Med Rogaško Slatino in Rogatcem sta z ogledali trčili  dve  osebni vozili. Trčenje je povzročil voznik osebnega vozila, ki je  v levem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in odpeljal s kraja ne da bi ustavil. Voznika so kmalu po prometni nesreči izsledili. Preizkus z  alkotestom  je  pokazal,  da je imel v krvi dve promili alkohola. Zaradi suma  storitve kaznivega dejanja nevarna vožnja bodo policisti povzročitelja kazensko ovadili.

Ta  konec  tedna so  voznikom,  ki  niso  izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli osem vozil in sicer štiri osebna vozila, tri kolesa z motorji in en štirikolesnik.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali trinajstkrat.

Kriminaliteta

Z  osebnega  vozila  parkiranega na parkirišču  pred trgovino v Mestinju je neznani  storilec  v  noči  iz  četrtka  na petek ukradel vse štiri okrasne pokrove  platišč. Tatvino platišč z osebnega vozila so v petek obravnavali tudi na parkirišču Ipavčeve ulice v Celju.

Pri  delu  v  gozdu  v Padeškem Vrhu se je v petek dopoldne huje poškodoval 69-letni domačin, ki mu je spodrsnilo na ledenem deblu in je padel.

V petek se je v podjetju v Velenju lažje poškodoval 22-letni delavec, ki so mu drsna vrata stisnila roko.

V  Šoštanju je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in iz hladilnika ukradel  prehranske izdelke. Škodo je lastniku povzročil še s poškodovanjem vrat.

Na Kidričevi cesti v Velenju so obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec ni  ničesar  ukradel,  lastniku  jo škodo povzročil s poškodovanjem okenske šipe in ključavnice.

Na Prevaljah so obravnavali vlom v klet. Storilec je ukradel nekaj žganja.

V  petek  zvečer  so v Rogaški  Slatini obravnavali dva poskusa vlomov v stanovanjski hiši. Storilec je v obeh primerih lastnikoma škodo povzročil s poškodovanjem oken in balkonskih vrat.

V  soboto  so  bili  obveščeni,  da je neznani storilec z delovnega stroja parkiranega  v  Podlogu pod Bohorjem, ukradel akumulator, črpalko za gorivo in več drugih delov stroja.

V  Medlogu  so  včeraj  obravnavali  tatvino  okoli  80 m bakrenih žlebov. Storilec jih je ukradel s stanovanjske hiše.

Sinoči,  okoli  20  ure,  so  bili  obveščeni,  da je zagorelo gospodarsko poslopje  v  Hrastovcu, na območju Policijske postaje Velenje. Do požara je prišlo  zaradi  poškodbe  dimniške  cevi  kotla  za  žganjekuho, ki ga je v popoldanskih  urah  uporabljal lastnik. Tuja krivda je izključena. V požaru je nastalo za okoli 7.000 € materialne škode.

M.T./PU Celje