Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 1. 7. 2024


Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 949 klicev občanov. 219 klicev je bilo interventnih, 7 nujnih.

52 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 18 s področja mejnih zadev in tujcev, 86 s področja prometne varnosti in 81 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Od petka do danes so policisti obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, 12 z lažjimi in 28 prometnih nesreč z materialno škodo.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami se je zgodila v petek, nekaj čez 11. uro, in sicer v Topolšici. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Šoštanju in je pri zavijanju v desno spregledal mopedista ki je vozil v isti smeri kot voznik osebnega vozila in mu je zaprl pot. Mopedist je trčil v bočni del osebnega avtomobila in se hudo poškodoval. Voznika osebnega vozila bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Poziv očividcem prometne nesreče in vozniku

V ponedeljek, 10. junija, je v Žepini pri Celju okoli pol osmih zjutraj prišlo do prometne nesreče v kateri se je lažje poškodoval motorist.

Do nesreče je prišlo, ker je s podvozja neznanega osebnega vozila, najverjetneje znamke Peugeot, tip 206 ali 207, temno sive barve, katerega voznik je vozil iz smeri Ljubečne proti Proseniškem, padlo rezervno platišče s pnevmatiko, ki je bilo pred tem pritrjeno na podvozju vozila. Ko je platišče padlo na vozišče, je motorist trčil vanj, izgubil nadzor nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. Voznika osebnega vozila policisti pozivajo, da se oglasi na Policijsko postajo Celje ali pokliče na telefonsko številko (03) 54 26 400 oziroma na interventno številko 113. Za informacije o prometni nesreči prosimo tudi morebitne očividce.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali v 31 primerih.

Kriminaliteta

V petek zjutraj so policisti na avtocestnem počivališču Lopata obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je okoli 600 litrov goriva ukradel iz rezervoarja madžarskega tovornega vozila.

V podjetju v Celju so policisti obravnavali nesrečo pri delu. Med opravljanjem počitniškega dela si je pri stiskanju polizdelkov na hidravlični stiskalnici 17-letni fant huje poškodoval roko. V omenjenem primeru še zbiramo obvestila.

V soboto zjutraj so policisti bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Slovenj Gradcu. Storilec je ukradel gotovino. V dopoldanskih urah so storilca, gre za 46-letnega domačina, izsledili in mu odvzeli prostost. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine.

Na Ljubečni so policisti včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

Vlom v stanovanjsko hišo smo včeraj obravnavali v Dramljah. Storilec je ukradel dve ročni uri.

Danes ponoči sta neznana storilca v Mestinju vlomila v ograjeno skladišče podjetja in ukradla več kovinskih palic.

Nedovoljen prehod državne meje

V Kunšperku so policisti obravnavali dva državljana Jemna, ki sta na nedovoljen način prestopila državno mejo. Oba sta zaprosila za mednarodno zaščito.

Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek popoldne na avtocestnem izvozu Arja vas  zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ustavili nemškega voznika osebnega vozila. V vozilu so bili štirje državljani Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi štirje so zaprosili za mednarodno zaščito. Nemškemu državljanu smo zaradi prehitre vožnje izdali plačilni nalog, zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljen prehod čez državno mejo, smo ga kazensko ovadili.