Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 10. 2. 2020 (izruvano drevo padlo na vozilo v katerem je umrl voznik)


podvelka

Na območju Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh obravnavali 169 interventnih dogodkov.

Močni sunki vetra danes povzročajo nevšečnosti tudi na območju naše policijske uprave.

Tragičen dogodek so policisti nekaj pred peto uro zjutraj obravnavali na relaciji Dravograd – Maribor. Pri Podvelki je veter izruval večje drevo, ki je padlo na osebno vozilo 52-letnega voznika, domačina, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru. 52-letni voznik je na kraju nesreče umrl. Drevo je poškodovalo še vozilo delavcev, ki sta pred nesrečo odstranila prej podrta drevesa. Nihče od njiju ni bil poškodovan. Cesta bo na tem odseku, zaradi nevarnosti, da bi se podrlo še več dreves, do umiritve razmer zaprta. Obvoz za osebna vozila je možen po cesti Lovrenc na Pohorju – Ribnica – Vuhred.

 

Močni sunki vetra so to jutro ovirali promet tudi drugod na našem območju.

Na relaciji Frankolovo Stranice se je na cesto podrla skala, vanjo je trčil avtobus, ki je bil na srečo brez potnikov. Voznik v trčenju ni bil poškodovan.

Drevesi sta se podrli na vozili v Slovenskih Konjicah in na območju Luč.

V Mozirju je drevo padlo na vrtno uto in jo poškodovalo.

Več podrtih dreves je oviralo promet tudi na relacijah Velenje – Kavče, Nazarje – Zavodice, Zgornji Kozji vrh – Brezno, Polzela – Velenje, Frankolovo – Slovenske Konjice, Mežica – Črna, v Šmartnem v Rožni dolini in drugod.

Voznike ter druge udeležence cestnega prometa policisti opozarjajo na previdnost

V nadaljevanju o ostalem dogajanju tega vikenda.

Petek, 7. februar 2020

Poškodovanje vozila – Dobrna

V petek so bili obveščeni, da je neznani storilec preluknjal vse štiri pnevmatike na osebnem vozilu parkiranem na Dobrni.

Poškodovanje parkirnih avtomatov in avtomata z žetoni

V Celju, na Trubarjevi ulici in v centru mesta, je neznanec vlomil v dva parkirna avtomata in iz obeh ukradel gotovino. Škodo je povzročil tudi s poškodovanjem parkomatov.

V Slancah je neznanec v samopostrežni avtopralnici vlomil v avtomat z žetoni in ukradel gotovino. Škodo je povzročil tudi s poškodovanjem avtomata.

Vloma v osebni vozili – Celje in Draža vas

Na parkirišču celjskega pokopališča je neznani storilec vlomil v vozilo in ukradel žensko torbico, v kateri je imela lastnica telefon, denarnico z dokumenti bančnimi karticami in gotovino ter več drugih stvari.

Vlom v vozilo so v petek obravnavali tudi v Draži vasi, kjer je storilec iz torbice pod sedežem, ukradel denarnico z gotovino, bančnimi karticami in dokumenti.

Tatvina loterijskih srečk – Mežica

V Mežici je občan iz trafike ukradel za okoli 100 € loterijskih srečk. Naslednji dan so bili obveščeni, da jih je vnovčil na bencinskem servisu na Prevaljah. O občanu policisti še zbirajo obvestila.

Sobota, 8. februar 2020

Vloma v stanovanjski hiši – Dobje in Rogaška Slatina

Na območju Dobja so v petek obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi terasna vrata je ukradel več zlatnine, gotovino in kos orožja.

V soboto so vlom v stanovanjsko hišo obravnavali tudi na območju Rogaške Slatine. Storilec je v hišo vlomil skozi pritlično okno. Ukradel je kos orožja in gotovino.

Vlom v poslovne prostore – Imeno

V soboto so bili obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Imenem. Storilec ni ničesar ukradel.

Nedelja, 9. februar 2020

Tatvine goriva – Lopata in Tepanje

Na avtocestnem počivališču Tepanje so obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec ga je okoli 200 litrov ukradel iz rezervoarja srbskega tovornega vozila.

Na avtocestnem počivališču Lopata je neznanec dobrih 600 litrov goriva ukradel iz rezervoarja ukrajinskega tovornega vozila, dobrih 500 litrov pa iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

Vloma v stanovanjski hiši – Celje in Grobelno

Na območju Celja so včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je sef, v katerem so lastniki hranili gotovino in orožje.

Vlom v stanovanjsko hišo so včeraj obravnavali tudi na Grobelnem. Tudi v tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi okno. Ukradel je nekaj zlatnine.

Vlom v stanovanje stanovanjskega bloka – Celje

Včeraj popoldne so bili obveščeni o vlomu v stanovanje stanovanjskega bloka na Trubarjevi ulici v Celju. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

Požar – Sv. Anton na Pohorju

Sinoči so bili obveščeni o požaru v Sv. Antonu na Pohorju. Zgorela je lesena uta ob vikendu. Vzrok požara še ni znan. Ogled bodo policisti opravili danes.

foto: PU Celje