Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 10. 5. 2021 (tatvina bančne kartice, kraja stranic na prikolici,…)

10. 05. 2021 16:00

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  808  klicev  občanov. 195 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

44  interventnih  klicev  je  bilo  s področja kriminalitete, 9 s področja mejnih  zadev  in tujcev, 86 s področja prometne varnosti in  56 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Ta konec tedna so na našem območju obravnavali 25 prometnih nesreč. Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Izven  naselja  Prežigal,  na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, so  včeraj  okoli 16. ure obravnavali prometno nesrečo v kateri se je hudo poškodoval  68-letni  motorist.  70-letna  voznica  osebnega  vozila, ki je vozila  iz smeri Tepanja proti Slovenskim Konjicam, se pri zavijanju v levo ni  prepričala,  če  lahko  to  stori  brez  nevarnosti za druge udeležence cestnega  prometa   in je spregledala motorista, ki jo je v tistem trenutku nepravilno  prehiteval, pri neprekinjeni  ločilni talni črti.  Motorist, je kljub  umikanju v levo, s stranskim kovčkom oplazil  osebno vozilo voznice, izgubil  ravnotežje,  padel  in  se  hudo  poškodoval.  Zoper oba udeležena voznika bodo ukrepali.

Javni red in mir

Minuli  konec  tedna  so  zaradi  kršitev  javnega  reda in miru devetkrat ukrepali v javnih in enajstkrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Na  Cesti  Simona  Blatnika  v Velenju so obravnavali vlom v več gradbenih zabojnikov,  od  koder  so  neznani  storilci  odnesli  za  okoli  5.000  € različnega orodja.

Na  območju  Policijske  postaje  Slovenske  Konjice so obravnavali izgubo oziroma  tatvino  bančne kartice. Preden jo je lastnik pogrešil, je neznani storilec opravil štiri dvige gotovine in ga oškodoval za 600 €.

V  Šmartnem  pri  Slovenj Gradcu je neznani storilec s traktorske prikolice ukradel 7 bočnih kovinskih stranic in lastniku povzročil za dobrih  5.000 € materialne škode.

Na  Polzeli  je neznani storilec  v petek vlomil v dve vrtni uti. Iz ene je ukradel  žensko kolo, iz druge pa moško gorsko kolo in električni vrtalnik. Iz odklenjene vrtne ute, prav tako na Polzeli, je ukradel detektor kovin in visokotlačni čistilec.

Tatvini iz dveh vrtnih ut so v soboto obravnavali še v Parižljah. Storilec je  ukradel   motorno  žago,  kovček  z  orodjem,  kosilnico  in  dve kotni brusilki.

Iz  drogerije  v Slovenskih Konjicah sta neznana storilca v soboto popoldne ukradla več parfumov.

Izpred  stanovanjske  hiše  na  Zvezni  ulici  v  Celju je neznani storilec ukradel kolo s pomožnim motorjem znamke Solex, vredno dobrih 500 €.

Včeraj so bili obveščeni o vlomu v klet na Muzejskem trgu v Celju od koder je storilec ukradel kovček z električnim orodjem.

Ilegalne migracije

V  soboto  so  v  Vonarju  izsledili  državljana Pakistana, ki je ilegalno vstopil  v  Slovenijo.  Po  opravljenih  postopkih  so ga predali hrvaškim varnostnim organom.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 0,837 seconds.