Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 10. 9. 2018 (kup prometnih nesreč, strgal ji je verižico z vratu)

10. 09. 2018 11:02

Ta konec tedna je bilo izjemno pestro na področju cestnega prometa. Obravnavali smo sedem prometnih nesreč s hudimi telesnimi poškodbami, devet z lažjimi in 25 z materialno škodo.

Prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami – Muta, Šmiklavž, Polzela, Olimje, Štore, Zgornja Vižinga, Žalec

Prvo hudo prometno nesrečo smo obravnavali v soboto, nekaj čez 14.30 uro v Muti. 25-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Mute proti Radljam, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v 43-letno voznico, ki je pravilno pripeljala nasproti. 25-letni voznik se je v trčenju hudo poškodoval, 43-letna voznica pa lažje.

V nedeljo okoli treh zjutraj smo bili obveščeni o prometni nesreči v Šmiklavžu, na območju Policijske postaje Mozirje. V prometni nesreči je bila udeležena 18-letna voznica kolesa z motorjem, ki je padla in se hudo poškodovala. 18-letnica je vozila neregistrirano kolo z motorjem, pri vožnji ni uporabljala zaščitne čelade.

Na Polzeli je včeraj, nekaj čez osmo uro zjutraj, 57-letna voznica osebnega avtomobila, ki je vozila iz smeri Polzele proti Braslovčah, od zadaj trčila v 37-letnega pešca, ki je hodil v isti smeri in je nenadoma stopil na vozišče. Pešec se je v trčenju hudo poškodoval.

Okoli 15. ure se je v Olimju huje poškodovala 28-letna kolesarka ki je za sabo na rolerjih vlekla otroka. Pri vožnji po klancu navzdol sta se zapletla in oba padla.

Okoli pol štirih popoldne smo hudo prometno nesrečo obravnavali tudi na Kovinarski ulici v Štorah. 20-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Železarne, je pri zavijanju v levo zaprl pot 16-letnemu motoristu, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, neregistrirano motorno kolo. 16-letni motorist in njegova 17-letna sopotnica sta se v trčenju hudo poškodovala.

Nekaj pred 16. uro smo prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali v Zgornji Vižingi. Do prometne nesreče je prišlo, ko je voznica osebnega vozila, ki ja vozila iz smeri Radelj proti Muti zavijala v levo. Pri zavijanju je vanjo trčil motorist, ki je vozil za njo. V trčenju se je huje poškodovala 59-letna sopotnica na motornem kolesu, 55-letni voznik pa lažje.

Včeraj, nekaj pred 16. uro, smo hudo prometno nesrečo obravnavali tudi izven naselja Žalec. 78-letni voznik je vozil osebni avtomobil iz smeri Petrovč proti Žalcu. Pri zavijanju iz stranske na prednostno cesto je zaprl pot 42-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz smeri Šempetra. Motorist se je v trčenju hudo poškodoval, lažje se je poškodovala 75-letna sopotnica v osebnem vozilu

V nadaljevanju še o preostalem dogajanju.

Drzna tatvina – Celje

Na Badovinčevi ulici v Celju smo v petek obravnavali drzno tatvino. Neznani storilec je stopil k občanki, ji pokazal šop ključev in jo vprašal, če so njeni. Pri tem ji je z vratu strgal verižico in pobegnil po Badovinčevi in nato po Pintarjevi ulici.

Vloma v rezervoarja osebnih vozil – Velenje

V Velenju, na Goriški in Koželjskega ulici, smo v petek obravnavali vloma v dva rezervoarja osebnih vozil, od koder je neznani storilec ukradel gorivo.

Vloma v stanovanjski hiši – Bukovžlak in Kačji Dol

V Bukovžlaku je neznanec skozi terasna vrata vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel več zlatnine in gotovino.

V Kačjem Dolu, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je prostore preiskal, vendar ni ničesar ukradel.

Tatvina – Migojnice

V Migojnicah je neznani storilec iz hiše, v katero je vstopil s ključem, ki ga je našel skritega pod cvetličnim lončkom, ukradel dva vinska soda in brento.

Vlom v skladišče podjetja – Latkova vas

V Latkovi vasi je neznani storilec vlomil v zunanji ograjen skladiščni prostor podjetja in ukradel pet palet z gradbenim materialom.

Tatvina kolesa – Celje

Na Opekarniški ulici pri nogometnem igrišču Olimp smo obravnavali tatvino kolesa znamke Ghost, črno-sivo-zelene barve.

Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi, Policijska uprava Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,252 seconds.