Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 11. 1. 2021 (pijani voznici v Velenju in Žalcu, zaradi prehitre vožnje s cestišča,…)

11. 01. 2021 10:02

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh  prejeli 674 klicev občanov. 147 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Od petka do danes so policisti obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in petnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so v petek zjutraj  obravnavali v   Levcu,  kjer  se  je  v  trčenju  dveh  osebnih vozil, do katerega je v krožišču  prišlo  zaradi  vožnje  s  prekratko  varnostno  razdaljo,  lažje poškodoval voznik osebnega vozila.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj popoldne obravnavali v  Spodnji  Rečici,  na  območju  Policijske  postaje Laško, kjer je voznik osebnega  vozila,  zaradi  vožnje  z  neprilagojeno  hitrostjo,  zapeljal z vozišča. V prometni nesreči so se lažje poškodoval štiri osebe.

V  petek  so  obravnavali  dve  voznici,  ki sta vozili krepko pod vplivom alkohola.  Voznica,  ki  so  jo  ustavili  na območju Velenja je imela 1,3 promila alkohola v krvi, voznica, ki so jo obravnavali na območju Žalca pa 1,4  promila  alkohola v krvi. Ker je vozila brez vozniškega dovoljenja so ji zasegli še vozilo. Zoper obe sledita obdolžilna predloga.

Poleg omenjenega zasega vozila poročajo še o zasegih petih osebnih vozil in zasegu štirikolesnika.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali osemkrat.

S  področja  kriminalitete  poročajo  o  dveh vlomih v stanovanjski hiši in tatvini.

Iz  gospodarskega  poslopja  v Straški Gorci, na območju Policijske postaje Šentjur, je storilec ukradel hidravlično kladivo, vredno okoli 2.000 €.

V  Spodnjem  Gabrniku, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, so v petek  obravnavali  vlom s stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je preiskal prostore. Ukradel je nekaj hrane.

V  soboto  so  vlom  v  stanovanjsko hišo obravnavali v Loki pri Žusmu. Iz hiše,  v  kateri  trenutno  nihče  ne  živi,  je  storilec ukradel toplotno črpalko, vredno okoli 9.000 €.

Skorajda povsod na našem območju so ceste spolzke, ponekod tudi poledenele, zato vozniki prilagodite vožnjo razmeram na voziščih ter vozite še posebej strpno in previdno, pred vožnjo pa z vozil temeljito očistite sneg in led.

Spolzki so tudi pločniki in prehodi za pešce, zato bodite pri prečkanju vozišč, pešci zelo previdni. Upoštevajte, da vozila na mokrih in spolzki tleh rabijo več časa, da se zaustavijo.

PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,626 seconds.