Poročilo Policijske uprave Celje: ponedeljek, 11. 10. 2021 (pijani 24-letni voznik trčil v drevo in se hudo poškodoval,…)

11. 10. 2021 16:37

Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh  dneh  prejeli  784  klicev  občanov. 198 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

33  interventnih  klicev  je  bilo  s  področja kriminalitete, 7 s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 83 s področja prometne varnosti in 51 s področja javnega reda in miru.

S  področja  cestnega  prometa policisti poročajo  o  eni prometni nesreči  s hudimi poškodbami,  treh z lažjimi poškodbami in štiridesetih prometnih nesrečah z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozili.

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in  miru   so  od  petka do danes ukrepali štirinajstkrat.

O podrobnejšem dogajanju v nadaljevanju.

Petek, 8. oktober 2021

Na  avtocestnem  počivališču  Lopata so obravnavali tatvino. Storilec je s poljskega tovornega vozila ukradel rezervno kolo, vredno okoli 500 €.

Okoli  16.  ure  so bili obveščen, da se je v Velenju, na Tomšičevi cesti, lažje   poškodoval   mladoletni  mopedist.  Mopedist  je  zaradi  vožnje  z neprilagojeno  hitrostjo  izgubil  nadzor  nad kolesom z motorjem in padel. Sledi obdolžilni predlog.

Okoli  21.30  ure so v Malih Rodnah, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina,  obravnavali  prometno  nesrečo,  v  kateri  se je hudo poškodoval 24-letni voznik osebnega vozila, ki je zapeljal z vozišča in trčil v drevo. Voznik je bil pod vplivom alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Na območju Slovenskih Konjic so ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 2.8 promilov alkohola v krvi.

V  Velenju  so  obravnavali  vlom  v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi vrata terase in preiskal prostore. Ukradel ni ničesar.

Sobota, 9. oktober 2021

Na avtocestnem počivališču Tepanje so obravnavali tatvino goriva. Storilec je  okoli  300  litrov  goriva  ukradel  iz rezervoarja poljskega tovornega vozila.

V  Zečah  so  obravnavali  vlom  v  osebno  vozilo iz katerega je storilec ukradel   denarnico   z   gotovino.   Lastniku  je  škodo  povzročil  še  s poškodovanjem vrat.

V  Slovenj  Gradcu  so  obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Voznik  tovornega  vozila  je  z  zadnjim odbijačem trčil v pešca, ki ga je usmerjal pri vzvratni vožnji z dvorišča stanovanjske hiše na cesto.

Nedelja, 10. oktober 2021

Nekaj  pred 9. uro dopoldne so bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila  na relaciji Laško – Strmca. V trčenju dveh osebnih vozil, ki ga je zaradi  vožnje  po  nasprotni  strani  vozišča,  povzročil  voznik osebnega vozila,  se  je  lažje  poškodovala  sopotnica v vozilu drugega udeleženega vozila.

Izpred stanovanjske hiše v Šmartnem pri Slovenj Gradcu, je neznani storilec ukradel  neregistrirano  kolo  z  motorjem,  znamke  Piaggio, modre barve z oranžnimi platišči.

Iz  rezervoarja   litvanskega  tovornega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Lopata, je neznani storilec ukradel okoli 600 litrov goriva, iz rezervoarja slovenskega tovornega vozila pa okoli 900 litrov.

Na območju Vranskega so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je  v  hišo  vlomil  skozi  pritlično  okno je preiskal prostore in ukradel gotovino in zlatnino.

V  Velenju  so  obravnavali  poskus  vloma  v  osebno  vozilo. Storilec je lastniku škodo povzročil s poškodovanjem vrat.

M.T./PU Celje

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,817 seconds.